Bute, la sosirea în România: Am emoţii, dar mă bucur că românii sunt alături de mine

Campionul mondial IBF Lucian Bute a sosit, vineri după-amiază, în România, pentru meciul cu francezul Jean Paul Mandy, el declarând, la Aeroportul Henri Coandă, că are emoţii în vederea galei din 9 iulie, dar că este mulţumit de faptul că românii sunt alături de el.

315 afișări
Imaginea articolului Bute, la sosirea în România: Am emoţii, dar mă bucur că românii sunt alături de mine

Bute, la sosirea în România: Am emoţii, dar mă bucur că românii sunt alături de mine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cu siguranţă va fi o presiune în plus pe umerii mei faptul că voi boxa în România. Mi-am dorit foarte mult acest lucru şi mă bucur că se va întâmpla în sfârşit. Sper însă să-mi contracarez aceste emoţii. Mă bucur că românii sunt alături de mine", a spus Lucian Bute.

Boxerul român se aşteaptă ca spectatorii să creeze la sala Romexpo o atmosferă precum cea de pe stadioanele de fotbal: "Aşteptam acest moment de foarte mult timp, îmi doream să-mi apăr centura în România şi sunt fericit. Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic şi psihic şi nimic nu mă poate opri. Am văzut un interes foarte mare din partea românilor şi mă bucură acest lucru. Sper ca pe 9 iulie la Romexpo să fie o atmosferă incendiară, am nevoie de sprijinul publicului. Sunt în plin program de pregătire, am muncit foarte mult, sunt foarte încrezător şi aştept cu nerăbdare. Cred că va fi o atmosferă mult mai explozivă în România, pentru că românii sunt mult mai fanatici. Nu sunt foarte dese aceste evenimente şi românii le aşteaptă. Cred că va fi o atmosferă ca pe un stadion de fotbal, eu aşa cred".

Bute şi-a caracterizat adversarul drept un pugilist "un pic murdar", care foloseşte toate trucurile din boxul profesionist. "Mendy este un boxer foarte dur, un pic murdar, care loveşte cu capul, cu coatele, foloseşte toate trucurile din boxul profesionist. Are experienţă, nu a cunoscut înfrângerea până acum, sper să fie pe 9 iulie prima lui înfrângere. E un boxer care nu are nimic de pierdut, va face totul pentru a câştiga centura. Nu va fi un meci uşor, e destul de dificil să boxezi cu un stângaci", a mai spus sportivul român.

Referitor la partida de pe 9 iulie, Bute a spus că obiectivul său este să o câştige, dar nu neapărat printr-un KO: "Obiectivul meu este să câştig meciul, nici pe departe să-l termin înainte de final. Vreau să câştig fiecare repriză în parte, dar dacă voi avea ocazia şi voi simţi că pot să termin meciul înainte o voi face. Dar nu ne putem juca pentru că o fracţiune de secundă poate schimba soarta unui meci. Poţi să câştigi 11 reprize şi să păţeşti un accident în repriza a 12-a. Obiectivul meu e să câştig meciul. Nu am probleme cu kilogramele, au mai rămas 4-5 kilograme de dat jos, nu va fi o problemă".

Pugilistul a venit în România însoţit de trei persoane din staful său, printre care se află antrenorul Stephane Larouche, urmând ca la sfârşitul săptămânii să vină şi restul echipei sale de pregătire. El a fost întâmpinat la aeroport de preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Lucian Bute va locui timp de două săptămâni în apartamentul Bussines Suite din Hotelul JW Marriott şi se va pregăti, cel mai probabil, la sala Dinamo.

Bute şi francezul Jean Paul Mendy se vor întâlni în gala "Campion pentru România", din 9 iulie, ce va fi transmisă de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici