Campionul olimpic la maraton, Samuel Wanjiru, nu va putea fi înmormântat în următoarele două săptămâni

Atletul kenyan Samuel Wanjiru, decedat, luni, după ce a căzut de la balconul casei sale, nu va putea fi înmormântat în următoarele două săptămâni, decizia fiind luată de un magistrat, la cererea mamei sportivului, care are îndoieli cu privire la modul în care a decedat fiul ei.

260 afișări
Imaginea articolului Campionul olimpic la maraton, Samuel Wanjiru, nu va putea fi înmormântat în următoarele două săptămâni

Samuel Wanjiru nu va putea fi înmormântat în următoarele două săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magistratul Anyara Emukule, de la Înalta Curte din Nakuru, a acceptat cererea mamei sportivului, Hannah Wanjiru, următoarea audiere fiind fixată pentru data de 2 iunie.

Mama fostului maratonist a susţinut că nora sa a fixat, fără să o consulte, ca funeraliile să aibă loc marţi, 24 mai. Ea a apreciat că fiul ei ar fi putut fi asasinat şi a solicitat o anchetă în acest caz.

Kenyanul Samuel Wanjiru, campion olimpic en-titre la maraton, a decedat în noaptea de duminică spre luni, el căzând de la etajul doi al casei sale din Nyahururu (estul Kenyei), după o ceartă conjugală.

"El a căzut de la balconul casei sale după o ceartă cu soţia sa, Trizah Njeri. A fost găsit zăcând pe verandă. A suferit o fractură craniană. Wanjiru a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital. Nu putem spune în acest moment dacă este vorba despre o sinucidere sau dacă a căzut accidental", a declarat responsabilul poliţiei regionale, Jasper Ombati.

Conform primelor elemente ale anchetei poliţiei, o nouă ceartă conjugală a izbucnit în momentul în care Trizah Njeri l-a descoperit pe soţul său petrecându-şi noaptea de duminică la domiciliu în compania altei femei.

"Încă analizăm informaţiile obţinute la faţa locului, inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere", a spus responsabilul cu ancheta, Charles Onyango.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Orwa Ojode, a susţinut, joi, în faţa Parlamentului, că în patul victimei nu a fost descoperită nicio urmă de sânge, contrat celor afirmate de mama sportivului, menţionând că ancheta va continua.

O autopsie va fi efectuată luni, la Nairobi.

Samuel Wanjiru (24 de ani), campion olimpic la Beijing 2008, era cel mai tânăr maratonist care câştigase patru curse majore (Beijing 2008, Londra 2009 şi Chicago 2009, 2010). La Beijing, pe când avea doar 21 de ani, a fost cel mai tânăr atlet care a câştigat cursa de maraton de la Jocurile Olimpice, după anul 1932. De asemenea, el a fost primul kenyan medaliat cu aur la JO în proba de maraton.

Cariera sa a fost umbrită de numeroasele sale probleme conjugale. Soţia l-a acuzat pe Wanjiru de tentativă de omor la 30 decembrie 2010, dar şi-a retras plângerea în februarie 2011. De asemenea, el trebuia să răspundă în faţa tribunalului din Nyahururu, la 23 mai, pentru posesie ilegală de arme de foc.

Trizah Njeri şi Samuel Wanjiru aveau o fetiţă născută în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici