Carmen Tocală a părăsit în lacrimi Adunarea Generală a FR Baschet, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte

Secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, a părăsit în lacrimi Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Baschet, luni, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte al forului.

1324 afișări
Imaginea articolului Carmen Tocală a părăsit în lacrimi Adunarea Generală a FR Baschet, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte

Carmen Tocală a părăsit în lacrimi Adunarea Generală a FR Baschet, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte (Imagine: Adrian Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

"Îi rog pe cei tineri să aibă răbdare pentru că rezultatele nu vor veni imediat. Sunteţi federaţia cu cele mai multe competiţii şi vă rog să o păstraţi aşa", a spus Tocală.

După ce şi-a predat mandatul, Tocală a fost aplaudată de întreaga sală şi i s-a propus să devină preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Baschet, lucru primit cu aplauze de delegaţii prezenţi în sală.

"M-am emoţionat pentru că baschetul este familia mea. De când mă ştiu asta am făcut. Am trecut prin toate etapele şi mi se pare că îmi pierd trecutul. Mi-a fost greu, dar nu era fair să rămânem în această situaţie, cu mine suspendată", a declarat Tocală la ieşirea din Adunarea Generală.

Carmen Tocală a precizat că le-a cerut celor tineri să aibă răbdare deoarece a văzut cum se lucrează în multe cluburi. "Au grupe de ocpii şi competiţii de la 8 ani până la 14 ani, cu câte 99 de echipe înscrise, iar la 18 ani ar trebui să ajungă măcar jumătate dintre ele. Dar când la tineret ajung doar 18 echipe înseamnă că nu mai au răbdare să lucreze cu copiii", a afirmat ea.

Tocală s-a aflat la conducerea FR Baschet în două mandate, 2005-2009 şi din 2009 până acum. În 2012, Carmen Tocală a fost numită în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret şi s-a autosuspendat de la conducerea FR Baschet. Tocală a devenit ulterior secretar de stat în MTS.

La Adunarea Generală de Alegeri ce are loc, luni, la Arena de Baschet, candidează pentru postul de preşedinte al forului Horia Păun, Anton Netolitzchi şi Petre Brănişteanu.

Cei trei candidaţi au obţinut cele mai bune rezultate ale carierei de jucători cu Steaua Bucureşti, evoluând şi în echipa naţională.

Horia Păun este actualul manager al FR Baschet, Anton Netolitzchi este vicepreşedinte al forului în prezent, iar Petre Brănişteanu este fostul conducător al clubului CSM Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici