Cea mai lungă partidă de fotbal, 73 de ore, între două echipe de amatori

Două echipe de amatori din Franţa au jucat timp de 73 de ore la Kerbach, de joi până duminică, stabilind un record în privinţa duratei de disputare a unui meci de fotbal, în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la maladia Crigler-Najjar.

162 afișări
Imaginea articolului Cea mai lungă partidă de fotbal, 73 de ore, între două echipe de amatori

Cea mai lungă partidă de fotbal, 73 de ore, între două echipe de amatori (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Scorul întâlnirii a fost 475-473.

Cele două echipe de câte 11 jucători şi şapte rezerve au jucat fără întrerupere, alternând în general două ore de joc cu două ore de odihnă pentru fiecare fotbalist, a explicat Vincent Stelletta, preşedintele asociaţiei caritabile Friends Association, care a organizat evenimentul. "La un moment dat am crezut că nu o să reuşim. Doi jucători au abandonat şi au fost spitalizaţi pentru scurt timp", a menţionat Stelletta.

El a adăugat că entuziasmul celor câteva mii de fani care au asistat la meci i-a motivat pe jucători, în ciuda "oboselii extrem de mari". "Suntem aproape siguri că recordul va fi omologat de Guinness. Avem martorii necesari şi am respectat regulile. Am decis să ne mobilizăm pentru a atrage atenţia asupra maladiei Crigler-Majjar, de care suferă Elena, fiica în vârstă de trei ani a unuia dintre prietenii noştri", a mai spus Vincent Stelletta.

Precedentul record, de 72 de ore, fusese realizat în Anglia.

Potrivit romedic.ro, sindromul Crigler-Najjar reprezintă o afecţiune rară a metabolismului bilirubinei, substanţa formată din metabolismul sângelui. Tulburarea determină o formă ereditară de icter non-hemolitic conducând frecvent la leziuni cerebrale la copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici