Cinci sute de persoane au participat la primul concurs de up-running organizat în România

Cinci sute de persoane au participat, sâmbătă, la ProSport Up Run, primul concurs de up-running din România, desfăşurat în clădirea Tower Center din Capitală.

240 afișări
Imaginea articolului Cinci sute de persoane au participat la primul concurs de up-running organizat în România

Cinci sute de persoane au participat la primul concurs de up-running organizat în România (Imagine: prosport.ro)

Printre participanţi s-au numărat şi celebrităţi ca Andreea Răducan, Virgil Stănescu, Alin Petrache şi Daniel Prodan. Preşedintele FR Rugby, Alin Petrache, a participat împreună cu fiicele sale Daria (10 ani) şi Casiana (4 ani). La eveniment a fost prezentă şi Ana Maria Brânză, notează prosport.ro.

Concursul a fost câştigat de Gabriel Andrei Antonescu, cu timpul de două minute şi 41 de secunde. La categoria +35 ani, câştigător a fost desemnat Andrei Roşu cu timpul de 3.10.

Primul clasat a fost premiat cu 100 de euro, locul doi primind 75 de euro şi locul trei 50 de euro.

Tower Center, locaţia primului eveniment de up-running din România, este una dintre cele mai înalte clădiri din Bucureşti: 514 trepte, reprezentând 25 de etaje, cu o înălţime totală de 107 metri.

Startul s-a dat în interiorul clădirii, din lobby. Concurenţii au trecut în casa scării şi au alergat până la etajul 22, unde a fost amplasată linia de finish. În cadrul întrecerii, concurenţii au plecat secvenţial, la un interval de 5-10 secunde unul de celălalt, pentru a se evita îmbulzeala de la start şi situaţiile ce ar fi putut duce cu uşurinţă la accidentări.

Din ce în ce mai cunoscute în străinătate, câteva sute de competiţii de alergare pe scări se organizează anual în cele mai înalte clădiri din lume. Cel mai cunoscut eveniment de up-running din lume este cursa Empire State Building Run-up din New York. Prima ediţie a avut loc în anul 1978, iar evenimentul reuşeste să adune an de an sute de participanţi din întreaga lume lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici