Circuitul de Formula 1 Nürburgring, cumpărat de un producător de piese auto pentru 100 mil. euro

Circuitul Nürburgring din Germania a fost cumpărat de producătorul de piese auto Capricorn Group într-o tranzacţie care cotează proprietatea la peste 100 milioane euro, compania angajându-se la investiţii de 25 milioane euro pentru dezvoltarea complexului.

146 afișări
Imaginea articolului Circuitul de Formula 1 Nürburgring, cumpărat de un producător de piese auto pentru 100 mil. euro

Circuitul de Formula 1 Nürburgring, cumpărat de un producător de piese auto pentru 100 mil. euro

Tranzacţia a fost anunţată miercuri de către firma de avocactură care administrează compania Nürburgring GmbH, aflată în insolvenţă, potrivit Bloomberg.

Proprietatea, cu o suprafaţă de 379 de hectare, a fost scoasă la vânzare anul trecut, după ce proprietarii nu au mai reuşit să plătească împrumuturile contractate pentru construcţia unor hoteluri şi a unui montagne-russe.

Comitetul creditorilor a primit două oferte foarte atractive şi în final a selectat investitorul care a oferit cel mai mare preţ şi cele mai bune perspective de dezvoltare a regiunii, potrivit administratorului special.

Nürburgring, cel mai cunoscut circuit de sporturi cu motor din Germania, a fost construit în 1927 şi a găzduit peste 30 de Mari Premii de Formula 1, printre care şi cursa din 1976, când monopostul pilotat de austriacul Niki Lauda a luat foc.

Nürburgring GmbH, proprietarul şi operatorul complexului, a intrat în insolvenţă în anul 2012.

Anul trecut, grupul sud-coreean Hyundai Motor a investit 4,4 milioane euro la Nürburgring pentru construcţia unui centru de cercetare cu acces direct la circuit.

Ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung scria în luna noiembrie că Nürburgring a atras o ofertă de aproximativ 100 milioane euro din partea clubului auto german ADAC. În ianuarie, revista WirtschaftsWoche scria că şi directorul general al Formula One Management, Bernie Ecclestone, ar fi depus de asemenea o ofertă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici