Cluburile franceze de fotbal vor intra în grevă pentru a protesta faţă de fiscalitate

Cluburile franceze au decis în unanimitate să intre în grevă în ultimul week-end din noiembrie pentru a protesta împotriva proiectului de taxare cu 75 la sută a veniturilor foarte mari, a anunţat, joi, Uniunea cluburilor profesioniste franceze (UCPF).

70 afișări
Imaginea articolului Cluburile franceze de fotbal vor intra în grevă pentru a protesta faţă de fiscalitate

Cluburile franceze de fotbal vor intra în grevă pentru a protesta faţă de fiscalitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în faţa unei mişcări istorice. Am decis în unanimitate că vrem să salvăm fotbalul. Am decis ca în ultimul week-end din noiembrie să nu se dispute niciun meci", a declarat Jean-Pierre Louvel, preşedintele UCPF.

Conform AFP, patronii cluburilor franceze se vor întâlni săptămâna viitoare, cel mai probabil joi, cu preşedintele ţării, Francois Hollande, pentru a discuta abandonarea acestui proiect.

Deputaţii au votat, vinerea trecută, noua versiune a taxei de 75 la sută pentru salariile foarte mari.

Ultima grevă istorică din fotbalul francez a avut loc în 1972.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici