Comitetul Olimpic şi Sportiv Român se confruntă cu mari dificultăţi financiare

  • Un grup de deputaţi din Parlamentul României au iniţiat o propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), despre care se afirmă că ar avea mari dificultăţi financiare.
  • Sursa identificată sunt organizatorii de jocuri de noroc.
845 afișări
Imaginea articolului Comitetul Olimpic şi Sportiv Român se confruntă cu mari dificultăţi financiare

Sursa foto: Facebook / Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

COSR are nevoie de sprijin financiar, conform unui grup de deputaţi, care au iniţiat o „Propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate COSR”, proiectul de act normativ fiind transmis spre avizare la Consiliul Economic şi Social.

Motivând că ”COSR se confruntă cu mari dificultăţi financiare” şi pentru a susţine modificarea legislativă, iniţiatorii arată că: ”Sumele alocate (pentru COSR) de la bugetul de stat şi categoriile de cheltuieli finanţate din acestea se regăsesc aprobate prin legile bugetare anuale, ca anexă distinctă la bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Astfel, pentru anul 2021, sumele alocate de la bugetul de stat COSR sunt de 65 milioane lei, în scădere faţă de cele aprobate prin legea bugetului de stat pe anul 2020, care au fost de 69.600 mii lei.”

Parlamentarii care au iniţiat legea propun ca 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a acestora, să fie virată direct în contul COSR.

Dacă va fi votată, legea urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici