Condescu: Am cerut scoaterea în afara legii a FRF şi LPF, vom înfiinţa o nouă structură

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a cerut Ministerului Tineretului şi Sportului scoaterea în afara legii a FRF şi LPF şi că va contribui la înfiinţarea unei noi structuri şi a unui nou campionat.

51 afișări
Imaginea articolului Condescu: Am cerut scoaterea în afara legii a FRF şi LPF, vom înfiinţa o nouă structură

Condescu: Am cerut scoaterea în afara legii a FRF şi LPF, vom înfiinţa o nouă structură (Imagine: Mediafax Foto/Florin Buliga)

"Atât LPF cât şi FRF îşi desfăşoară activitatea în momentul de faţă încălcând prevederile articolului 36 alin. 5, din legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, conducându-se în baza unui statut al FRF 2009/2010 care nu a fost avizat de Tribunalul Bucureşti, conform legislaţiei în vigoare. Dacă LPF nu va înţelege să intre în legalitate şi nu va retrage sancţiunile dictate împotriva clubului Pandurii până la o decizie a TAS, instituţie căreia noi ne-am adresat deja, vom face plângeri penale împotriva celor care încalcă legislaţia din România. Duminică, noi vom face o întâlnire cu cei 7.500 de abonaţi şi acţionari ai clubului, la stadion, iar luni vom organiza o întâlnire cu toţi conducătorii şi reprezentanţii cluburilor din România finanţate de companiile de minerit, energie şi sindicate. În cadrul acestei întâlniri vom convoca pentru marţi Adunarea Generală pentru înfiinţarea unei noi structuri de fotbal în România, căreia probabil o să-i spunem Asociaţia Română de Fotbal. Noi deja am cerut Ministerului Tineretului şi Sportului scoaterea în afara legii a FRF şi LPF", a spus Condescu.

Marin Condescu a menţionat că toate echipelor finanţate de companiile de minerit, energie şi sindicate se vor retrage, marţi, din eşaloanele în care evoluează.

"Miercuri, vom depune la tribunal cererea de înregistrare a statutului noii asociaţii de fotbal. Legea nu permite înfiinţarea a două asociaţii pe aceeaşi remură sportivă, de aceea am solicitat ministerului scoaterea în afara legii a FRF. Va fi un demers de durată, iar în prima fază probabil va fi un campionat regional al echipelor pe care le finanţăm. Nu vom închide însă acest campionat, nu va fi unul al sindicatelor şi companiilor din minerit, cine va dori va putea să se afilieze. Noi considerăm că mai bine înfiinţăm această asociaţie, cu acest milion de euro, decât să îl dăm clubului Dinamo", a adăugat Condescu.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că a înştiinţat clubul Pandurii Târgu Jiu, că în cazul în care nu ajunge până joi la un acord cu FC Dinamo în cazul Iordache, echipa antrenată de Sorin Cârţu nu va fi programată în etapa a VIII-a a Ligii I.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, declarase la începutul lunii, că oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu au timp până la 23 septembrie să retragă plângerea din instanţele civile în cazul Ilie Iordache, altfel urmează să suporte pedepsele pentru încălcarea statului FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici