Cristina Neagu, din nou regina handbalului. A fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului 2018

Federaţia Internaţională de Handbal i-a acordat Cristinei Neagu premiul pentru cea mai bună jucătoare din anul 2018. Decernarea trofeului a avut loc luni, la Kumamoto, la pauza meciului dintre Congo şi Japonia, de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

740 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu, din nou regina handbalului. A fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului 2018

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a anului 2018. Premiu acordat de Federaţia Internaţională de Handbal

Preşedintele IHF Dr Hassan Moustafa şi Kiyofumi Tamiaki, directorul executiv al sponsorului Molten, i-au acordat lui Neagu premiul pentru cea mai bună handbalistă din 2018 şi un cec în valoare de 10.000 de euro.

Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din 2018 încă din luna martie a acestui an, însă decernarea trofeului a avut loc la Campionatul Mondial din Japonia, unde interul stânga participă alături de România.

Astfel, Cristina Neagu a ajuns la a patra astfel de distincţie în carieră, după ce a fost desemnată cea mai bună jucătoare şi în anii 2010, 2015 şi 2016. În 2018, românca a fost cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor, reuşind 110 goluri. De asemenea, ea a obţinut locul 3 în cea mai importantă competiţie europeană, alături de CSM Bucureşti, fiind numită şi în echipa ideală a sezonului.

Anul trecut, Neagu a mai câştigat campionatul şi Cupa României cu CSM Bucureşti, iar la Campionatul European a ajutat România să ajungă până în semifinale. De asemenea, în urma parcursului de la turneul final, Cristina a devenit cea mai bună marcatoare din istoria EURO, ajungând la 237 de goluri.

În prezent, Cristina Neagu participă alături de România la Campionatul Mondial, care se dispută în Japonia. Tricolorele au început cu un eşec, sâmbătă, contra Spaniei, scor 16-31, însă au continuat cu o victorie, duminică, împotriva Senegalului, 29-24. În următorul meci din grupa C, marţi, România va întâlni Kazahstan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici