Cum arată linia de start la Formula 1. Valtteri Bottas va pleca din pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului

Valtteri Bottas va pleca din pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului. Lângă el se va afla colegul de la Mercedes şi campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton. Sebastian Vettel şi Max Verstappen vor pleca de pe a doua linie a grilei de start în cursa de duminică, de la Baku.

779 afișări
Imaginea articolului Cum arată linia de start la Formula 1. Valtteri Bottas va pleca din pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului

Cum arată linia de start la Formula 1. Valtteri Bottas va pleca din pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului

Charles Leclerc a fost cel mai rapid în acest weekend, dar în finalul sesiunii secunde de calificări a intrat în parapet şi a fost nevoit să abandoneze. A obţinut un timp suficient de bun pentru a se califica în Q3, dar maşina a fost avariată şi nu a mai putut reveni pe circuit. Astfel, monegascul va pleca de pe poziţia cu numărul zece. Leclerc a fost cel mai rapid în antrenamente, însă o singură greşeală îl poate costa titlul la Baku. În fix acelaşi loc s-a înfipt şi Robert Kubica, în Q1.

După accident, Leclerc a postat un mesaj pe Twitter: "Nu am nicio scuză pentru ce s-a întâmplat. Mâine voi da tot ce am mai bun pentru a urca în clasament. Îmi prezint scuzele în faţa întregii echipei, cu toţii meritau ceva mai bun în aceste zile."

Lewis Hamilton e lider în clasamentul general, cu 68 de puncte acumulate după primele trei curse. Campionul en-titre a triumfat în Bahrain şi China, iar Bottas s-a impus în prima cursă, în Australia. Finlandezul se află pe locul secund la general, cu 62 de puncte. Max Verstappen completează podiumul, cu 39 de puncte.

La constructori, Mercedes AMG are un punctaj aproape dublu faţă de Ferrari. Mercedes are 130 de puncte, iar italienii au 73. Red Bull Racing se află pe locul 3 la constructori, cu 52 de lungimi. Williams e singura echipă cu zero puncte.

Grila de start în Marele Premiu al Azerbaidajnului:

Valtteri Bottas - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Sebastian Vettel - Ferrari
Max Verstappen - Red Bull Racing
Sergio Perez - Racing Point
Daniil Kvyat - Toro Rosso
Lando Norris - McLaren
Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Kimi Raikkonen - Alfa Romeo
Charles Leclerc - Ferrari
Carlos Sainz Jr - McLaren
Daniel Ricciardo - Renault
Alexander Albon - Toro Rosso
Kevin Magnussen - Haas
Pierre Gasly - Red Bull Racing
Lance Stroll - Racing Point
Romain Grosjean - Haas
Nico Hulkenberg - Renault
George Russell - Williams

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici