Cum şi-au revendicat parlamentarii victoria lui Lucian Bute

Ignorat de televiziunile autohtone, care nu au transmis meciul prin care şi-a păstrat pentru a şasea oară titlul de campion mondial, pugilistul Lucian Bute a fost "valorificat" de către parlamentari prin disputarea politică a campionului român.

23 afișări
Imaginea articolului Cum şi-au revendicat parlamentarii victoria lui Lucian Bute

Cum şi-au revendicat parlamentarii victoria lui Lucian Bute (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Confruntarea parlamentară s-a petrecut luni după-amiază în plenul Camerei Deputaţilor, unde, de la tribună, democrat-liberalii l-au revendicat pe Bute, catalogându-l drept "pedelist", în timp ce peneliştii au ridicat pretenţii asupra comunei sale natale, dată drept "liberală", relatează "Gândul".

Totul a pornit de la deputatul PSD Ioan Damian, care le-a amintit colegilor din Parlament despre cel de-al 27-lea meci câştigat de Lucian Bute ca boxer profesionist, criticând totodată impasibilitatea postului public de televiziune.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar Televiziunea Română a refuzat o ofertă prietenoasă a clubului profesionist Interbox din Montreal. Era vorba de 100.000 de euro pentru ca TVR să poată televiza acest meci, atât cât a însemnat scena lui Ridzi şi infinit mai puţin decât frunza lui Udrea", a spus Damian, lansând un atac la adresa liderului deputaţilor pedelişti, Mircea Toader: "Cu doar două luni în urmă, premierul Boc îi promisese personal lui Bute că va face mai mult decât să înlesnească televizarea meciului la Bucureşti. Bute a fost urmărit la Montreal de 12 milioane de spectatori, majoritatea canadieni, iar în final le-a mulţumit printre lacrimi acestora pentru sprijinul acordat. În acelaşi timp, la Pechea, la Galaţi, domnul Toader, în judeţul dumneavoastră, mama lui şi tatăl lui plângeau după ce au aflat acest rezultat".

Numai că, surpriză, Mircea Toader s-a raliat discursului PSD, criticându-l şi el pe preşedintele TVR, Andi Lăzescu: "Nu pot, ca gălăţean, să nu susţin ce a spus colegul meu despre Lucian Bute, nu cred că există vreo justificare în a nu transmite, că e ora 5 dimineaţa, că putea fi retransmis mai târziu şi va trebui în cadrul comisiei de specialitate să fie întrebat. Nu cred că suma de 100.000 de euro este o problemă, pentru orice buget. De Bute o să audă toată lumea, de numele preşedintelui TVR... nici nu mai ştiu cum îl cheamă".

Luaţi, însă, de valul victoriei din box, deputaţii au revenit rapid la reflexele politicianiste. Penelistul Victor Paul Dobre a luat cuvântul, decretând drept "liberală" comuna Pechea, localitatea de baştină a campionului român: "E o comună liberală. În ce priveşte televiziunea, vreau să vă spun că televiziunea publică este aşa cum aţi dorit, aşa cum aţi impus în ciuda legii, un CA care face ca şi dvs. ceea ce vrea şi ceea ce îi spuneţi. Nu este neutru, domnule Toader, aşa că lăsaţi deamagogia acasă, nici nu ar fi trebuit să veniţi la microfon".

La auzul unor asemenea pretenţii, democrat-liberalii au reacţionat prin deputatul Cezar Preda: "Am venit să-mi cer scuze în numele colegilor mei pentru că s-a mai întâmplat să nu le nimerim întotdeauna. Aş face o completare: el este dintr-o comună liberală şi este un pedelist, niciodată pedeliştii nu fac rău la alţii, îşi fac rău lor".

Concluzia a fost stabilită de cei care au adus subiectul în dezbaterea plenului, pesedista Aura Vasile precizând ceea ce a înţeles din discursurile colegilor săi: "Nu ştiu dacă comuna Pechea este penelistă, nu ştiu dacă boxerul este pedist, dar necazul e că pediştii cu Boc şi cu Guvernul fac rău întregii Românii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici