Cupa Mondială poate fi vizionată live pe internet, în 36 de ţări, inclusiv în România

Cele 64 de meciuri de fotbal din cadrul Cupei Mondiale din Africa de Sud (11 iunie - 11 iulie) vor putea fi vizionate în direct pe un portal video de către utilizatorii de internet din 36 de ţări membre ale Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), inclusiv din România.

175 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială poate fi vizionată live pe internet, în 36 de ţări, inclusiv în România

Cupa Mondială poate fi vizionată live pe internet, în 36 de ţări, inclusiv în România (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"EBU şi membrii săi radiodifuzori s-au angajat să utilizeze într-un mod inovator drepturile media pe care le deţin. Vom folosi portalul nostru http://www.eurovisionsports.tv/fifaworldcup pentru a difuza integral Cupa Mondială 2010 organizată de FIFA, iar 12 dintre aceste meciuri vor putea fi vizionate în high definition", a declarat Ingrid Deltenre, directoarea generală EBU.

Reprezentanţii TVR au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că Televiziunea Română deţine drepturile pentru internet numai pentru transmisiunile live de la Cupa Mondială.

Suma pentru care a fost încheiat acest acord cu FIFA, care nu este valabil în cinci dintre cele mai mari pieţe europene (Germania, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie) şi nici în ţările scandinave, nu a fost comunicată.

Potrivit EBU, portalul video va difuza simultan imagini provenind de la 27 de posturi partenere, plus imaginile propriilor canale. Acordul prevede un total de 2.200 de ore de acoperire mediatică a evenimentului, timp de 31 de zile.

Teritoriile acoperite de acest acord sunt: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Israel, Kazahstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveţia, Republica Cehă, Turcia şi Ucraina.

European Broadcasting Union (EBU/UER) cuprinde posturi publice de radio şi televiziune din 56 ţări din Europa sau vecine ale continentului european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici