Djokovici l-a învins pe Nadal şi a câştigat turneul de la Wimbledon pentru prima oară

Tenismanul sârb Novak Djokovici a câştigat pentru prima oară în carieră turneul de la Wimbledon, după ce l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal, deţinătorul titlului, scor 6-4, 6-1, 1-6, 6-3, duminică, în finală.

901 afișări
Imaginea articolului Djokovici l-a învins pe Nadal şi a câştigat turneul de la Wimbledon pentru prima oară

Djokovici l-a învins pe Nadal şi a câştigat turneul de la Wimbledon pentru prima oară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu această a treia victorie într-un Grand Slam, Djokovici confirmă că este cel mai bun jucător al momentului şi începând de luni va fi şi noul lider ATP.

Victoria de la Wimbledon reprezintă împlinirea unui vis pentru sârb, care a început tenisul la patru ani.

"Este foarte greu să-mi descriu emoţiile, este cea mai mare zi a vieţii mele. Este turneul meu preferat, primul pe care l-am urmărit, cel pe care am visat mereu să-l câştig", a declarat Djokovici.

De asemenea, este un eveniment important în istoria tenisului, deoarece Djokovici a pus capăt dublei dominări Rafael Nadal-Roger Federer, care a monopolizat numărul 1 mondial de şapte ani şi care a câştigat ultimele opt ediţii la Wimbledon.

Djokovici a câştigat al optulea turneu în acest an şi a obţinut al 48-lea succes în 49 de meciuri. Sârbul l-a învins pe spaniol pentru prima oară în şase întâlniri de Grand Slam. El a limitat greşelile directe şi a pus mereu presiune pe Nadal. În setul doi, Djokovici, tensionat la începutul meciului, a evoluat "demenţial", făcându-l pe Nadal şi cele zece titluri de Grand Slam să pară un mic copil pe cel mai celebru Central din lume.

"Contra celui mai bun jucător din lume, care a câştigat aici de două ori şi care m-a învins mereu în marile meciuri, trebuia să fiu la cel mai înalt nivel şi cred că am jucat cea mai bună partidă pe iarbă din carieră", a spus Djokovici.

Este a treia finală din 13 pe care Nadal o pierde într-un Grand Slam, de fiecare dată la Wimbledon, unde s-a impus în 2008 şi 2010 şi a pierdut în faţa lui Federer în 2006 şi 2007. În 2009, el a fost absent.

"Când am câştigat prima oară aici a fost extrem de emoţionant, aşa că îmi pot imagina ce simte Novak azi. Este o zi specială pentru el", a declarat Nadal.

Câştigător la Openul Australiei în 2008 şi 2011, Djokovici s-a impus pentru prima oară la un alt Grand Slam. Este al 26-lea titlu din cariera sa şi primul pe iarbă.

În trecut, doar Michael Stich, în 1991, şi Andre Agassi, în 1992, au câştigat primul titlu pe iarbă chiar la Wimbledon.

După victoria cehoaicei Petra Kvitova la feminin, victoria lui Djokovici este a doua mare premieră în acest week-end şi vine tot din Europa de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici