Dorin Goian a marcat golul 1000 al echipei naţionale

Jucătorul Nicolae Dorin Goian a marcat, sâmbătă, golul cu numărul 1000 din istoria reprezentativei România în partida de la Constanţa, în faţa echipei Franţei, contând pentru grupa a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

66 afișări
Imaginea articolului Dorin Goian a marcat golul 1000 al echipei naţionale

Dorin Goian a marcat golul 1000 al echipei naţionale

În minutul 17 al meciului România - Franţa, Dorin Goian a majorat diferenţa pe tabela de marcaj, după o lovitură de cap, de la aproximativ 8 metri, în urma unei lovituri de colţ, executat de Florentin Petre, de pe partea stângă.

Primul gol din palmaresul echipei naţionale a fost înscris de Francisc Ronnay, în partida Iugoslavia - România, scor 1-2, disputată la 8 iunie 1922.

După 11 ani, la 4 iunie 1933, Ştefan Dobay marca, la Bucureşti, pe stadionul ONEF, în meciul cu Bulgaria, încheiat cu victoria "tricolorilor" cu scorul de 7-0, golul 100 din palmaresul echipei naţionale.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a reuşit să înscrie golul cu numărul 500 în partida amicală Israel - România, scor 1-2, disputată la Tel-Aviv, pe stadionul "Bloomfield", la 8 aprilie 1981.

Reprezentativa României a mai înscris încă o dată golul cu numărul 1000, însă palmaresul a fost rectificat după decizia FIFA, la recomandarea Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici