Două ţări rivale vor să organizeze în comun Jocurile Olimpice

Liderii coreeni Kim Jong-un şi Moon Jae-in au decis să înainteze o propunere comună de a găzdui Jocurile Olimpice din anul 2032, conform unei declaraţii comune în urma summitului de miercuri, relatează Reuters.

1884 afișări
Imaginea articolului Două ţări rivale vor să organizeze în comun Jocurile Olimpice

Două ţări rivale vor să organizeze în comun Jocurile Olimpice

Conform declaraţiei, aceştia au fost de acord ca cele două ţări să participe împreună la competiţiile internaţionale ce urmează, inclusiv Jocurile Olimpice din anul 2020, care se vor ţine în Tokyo.

Ideea găzduirii comune a Jocurilor Olimpice din anul 2032 a fost propusă iniţial săptămâna trecută de către ministrul Sportului din Coreea de Sud, Do Jong-hwan.

Preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat entuziasmul faţă de ideea celor doi preşedinţi printr-un mesaj postat pe Twitter.

„Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor înainta o propunere comună de organizare a Jocurilor Olimpice din anul 2032. Extraordinar!”, a declarat Trump.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici