Dumitru Dumitriu, noul antrenor al echipei Poli Iaşi

Noul antrenor al echipei Poli Iaşi, Dumitru Dumitriu, care a fost prezentat oficial joi, într-o conferinţă de presă, a declarat că este optimist în privinţa atingerii obiectivului de salvare de la retrogradare.

117 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dumitriu, noul antrenor al echipei Poli Iaşi

Dumitru Dumitriu, noul antrenor al echipei Poli Iaşi (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Sunt convins că Poli Iaşi nu va retrograda! Mai mult, cred că anul viitor Iaşiul se poate bate pentru un loc de cupă europeană. Nu e normal ca un oraş aşa mare să nu fi participat niciodată într-o cupă europeană la fotbal. Probabil că dacă Petre Grigoraş n-ar fi avut probleme de sănătate, Poli Iaşi nu ar mai fi avut emoţii acum. Am văzut câteva meciuri ale echipei şi mi-a plăcut cum a jucat", a spus Dumitriu.

Fostul director tehnic de la Steaua II Bucureşti, care va semna cu Poli Iaşi un contract valabil până la sfârşitul campionatului, a adăugat că va lucra cu foştii colaboratori ai lui Petre Grigoraş.

"Vreau să continui la Iaşi munca începută de Petre Grigoraş şi să formez o echipă bine pregătită, alcătuită din jucători valoroşi. Am ales să lucrez cu actualii antrenori secunzi, Marian Dinu şi Dan Matei, pentru că aceştia cunosc farte bine echipa şi cred că e normal să am nevoie de serviciile lor. În plus, în staf va fi cooptat şi fostul antrenor secund al Politehnicii Iaşi, Narcis Ciocârlan".

Dumitriu a mai antrenat echipele Steaua, Poli AEK Timişoara, AEK Atena, Rapid, Oţelul, Rocar, FCM Bacău, FC Bihor şi Prefab Modelu. Dumitru Dumitriu a pregătit formaţia Steaua în perioada 1994-1997 şi, sub conducerea sa tehnică, echipa a cîştigat de trei ori consecutiv campionatul, a cucerit două Cupe ale României şi s-a calificat de trei ori în grupele Ligii Campionilor. În 2005, el a preluat din nou Steaua, înlocuindu-l pe Walter Zenga, în ultimele trei etape ale campiontului, de asemenea câştigat de gruparea din Bulevardul Ghencea.

Cu 7 etape înaintea încheierii Ligii I, Dumitriu îl înlocuieşte pe Petre Grigoraş, care a renunţat la conducerea tehnică a echipei Poli Iaşi din cauza unor probleme de sănătate.

Poli Iaşi ocupă locul 16, retrogradabil, în clasamentul primei ligi, cu 26 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici