Echipa feminină de spadă a României, campioană europeană

Echipa feminină de spadă a României, formată din Simona Alexandru, Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Sheffield, după ce a învins, marţi, în finală, cu scorul de 45-31, reprezentativa Rusiei.

730 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de spadă a României, campioană europeană

Echipa feminină de spadă a României, campioană europeană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

România, campioană mondială în 2010, a început competiţia cu o victorie în primul tur, scor 45-27, în faţa Danemarcei, calificându-se în sferturile de finală, fază în care tricolorele au trecut, cu 43-37 de Ungaria. În semifinale, româncele le-au învins, cu 45-38, pe reprezentantele Franţei, obţinând "biletele" pentru finala europeană.

Pe planşă, în ultimul act al competiţiei, au evoluat Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Simona Alexandru, în timp ce Loredana Iordăchioiu a fost rezervă. Adversarele lor au fost Tatiana Logunova, Lubov Şutova, Violeta Kolobova şi Anna Sivkova (rezervă).

Brânză şi Măroiu au început destul de timid finala, ambele înregistrând scoruri de 3-4, în faţa Tatianei Logunova, respectiv Lubov Şutova (6-8 general). Apoi Simona Alexandru a reuşit un categoric 8-3 cu Violeta Kolobova şi a dus România în avantaj, scor 14-11. Măroiu şi Logunova au terminat la egalitate, scor 2-2, după care rusoaicele au trimis-o pe planşă pe rezerva Sivkova în locul Violetei Kolobova, ce a reuşit să se impună în faţa Anei Maria Brânză, scor 4-2, reducând diferenţa la o tuşă, 18-17.

Alexandru a avut o nouă evoluţie foarte bună şi a mărit diferenţa la 22-17, după ce a întrecut-o pe Şutova cu 4-0. Anca Măroiu a continuat în aceeaşi notă precum coechipiera sa şi a dus scorul general la 28-19 după un 6-2 în asaltul cu Sivkova. Alexandru a urmărit apoi ca adversarele să nu se apropie şi a învins-o cu 6-4 pe Logunova, scor general 34-23. În ultimul asalt, Brânză nu a avut probleme cu Şutova, impunându-se cu 11-8 şi România cu 45-31.

Medaliile de bronz au revenit spadasinelor franceze, care le-au întrecut, cu 42-41, pe sportivele din Estonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici