Echipele Chelsea şi Arsenal se vor înfrunta în finala Ligii Europa

Chelsea şi Arsenal Londra s-au calificat în finala Ligii Europa şi se vor ciocni într-un ultim act cu simbolistică aparte pentru iubitorii sportului rege. Astfel, a doua competiţie a Europei va avea în finală două echipe britanice, după Liga Campionilor.

116 afișări
Imaginea articolului Echipele Chelsea şi Arsenal se vor înfrunta în finala Ligii Europa

Echipele Chelsea şi Arsenal se vor înfrunta în finala Ligii Europa

Chelsea a învins, joi seară, acasă, echipa Eintracht Frankfurt, scor 4-3, şi s-a calificat astfel în finala Ligii Europa.

Londonezii vor juca a doua finală de Europa League din istoria clubului, după cea câştigată în sezonul 2012-2013, împotriva celor de la Benfica, scor 2-1.

De data aceasta, Chelsea va juca împotriva rivalei Arsenal cu trofeul ”pe masă” la Baku. Frankfurt a fost aproape de o calificare neaşteptată în finala competiţiei, dar echipa lui Sarri a extras biletele pentru finală la ”loteria” penalty-urilor.

Arsenal s-a calificat în finală după ce a trecut de Valencia, scor 4-2.

Este pentru a doua oară în istorie când două echipe din Anglia ajung în finala Europa League.

Prima oară a fost în sezonul 1971-1972, când Tottenham şi Wolverhampton s-au duelat în dublă manşă în Cupa UEFA, iar Spurs câştiga trofeul cu scorul general de 3-2.

Arsenal este singura echipă dintre cele calificate în semifinale care nu a câştigat niciodată competiţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici