Farul Constanţa a cucerit titlul de campioană naţională la tenis de masă

Farul Constanţa a câştigat titlul în Superliga feminină de tenis de masă după o finală în dublă-manşă cu ACS Dumbrăviţa, campioana ultimelor patru ediţii consecutive. Fetele antrenate de selecţionerul Viorel Filimon au avut un retur destul de uşor după ce în tur au câştigat cu 5-2.

114 afișări
Imaginea articolului Farul Constanţa a cucerit titlul de campioană naţională la tenis de masă

Farul Constanţa a cucerit titlul de campioană naţională la tenis de masă

Disputa de la Sala Polivalentă din Dumbrăviţa a început cu meciul dintre Andreea Zanfir şi Elena Zaharia, o sportivă de doar 13 ani care i-a făcut viaţa foarte grea jucătoarei de la clubul din Banat. Până la urmă, Zanfir a câştigat cu 3-2 (8-11, 11-7, 12-10, 6-11, 11-9). A urmat la masă sora geamănă a lui Zanfir, Mihaela Dospina, cu sora tinerei Elena, Alina Zaharia. De data aceasta, jucătoarea de la Farul a triumfat cu 3-1 (12-10, 12-14, 11-3, 11-9). Cu 1-1 la general, a urmat maciul sârboaicei Izabela Lupulesku împotriva jucătoarei care e şi secund la echipa constănţeană, Anamaria Sebe, care a jucat doar în finală.

Deşi sârboaica cu origini române din Vojvodina a avut momente bune de joc, Sebe a câştigat cu 3-0 (11-9, 11-8, 13-11). Farul a preluat avantajul, dar disputa se putea prelungi, deoarece în meciul patru, Andreea Zanfir a avut 2-0 în faţa Alinei Zaharia. Scorul s-a răsturnat însă la 3-2 (7-11, 8-11, 12-10, 11-9, 11-8), după ce sportive antrenată de Viorel Filimon a greşit nu mai puţin de cinci mingi de meci. Cu trei jocuri câştigat, Farul a devenit campioană, iar ultimele meciuri s-au mai jucat strict pentru ”statistică”.

Viorel Filimon, artizanul multor performanţe în tenisul de masă românesc, spune că şi returul a fost disputat, deşi uneori, experimentatul tehnician părea sigur de victorie şi poate puţin plictisit. ”Era un meci disputat, au fost meciuri disputate şi la Constanţa. Am avut şi puţină şansă, fetele şi-au dorit mult. Acum ştiau că trebuie să câştige două meciuri. Poate şi de aici s-a ajuns la teamă şi presiune. Şi dacă Zaharia lua două seturi, era suficient pentru locul întâi. Noi am început acest campionat cu o echipă tânără, cu două cadete, care au jucat tot timpul, în afară de ultimele două meciuri, când a jucat antrenoarea-jucătoare Sebe. Au obţinut de fiecare dată victorie la primul om al echipei de la Dumbrăviţa, suficient pentru a asigura încrederea fetelor mai tinere”, a precizat Filimon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici