Federaţia argentiniană e dispusă să dispute un amical cu România în 2012 sau 2013

Preşedintele FRF Mircea Sandu a prezentat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv o scrisoare a preşedintelui federaţiei argentiniene prin care îşi arăta disponibilitatea de a disputa partida anulată de pe 10 august la o dată care urmează a fi stabilită ulterior din 2012 sau 2013.

241 afișări
Imaginea articolului Federaţia argentiniană e dispusă să dispute un amical cu România în 2012 sau 2013

Federaţia argentiniană e dispusă să dispute un amical cu România în 2012 sau 2013 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, membru în Comitetul Executiv, a declarat pentru MEDIAFAX că pentru a stabili această partidă e nevoie şi de acordul FIFA.

"Preşedintele FRF a prezentat o scrisoare a preşedintelui federaţiei argentieniene în care se preciza disponibilitatea acestora de a reprograma meciul în 2012 sau 2013 dar asta depinde şi de calendarul de atunci şi de datele disponibile pentru meciurile amicale. Tot pentru asta trebuie şi acordul FIFA, dar a fost doar o prezentare, situaţia trebuie analizată", a declarat Avram.

Întrebat dacă s-a luat în discuţie disputarea unui meci amical cu naţionala statului Uzbekistan, Avram a precizat că această problemă nu a fost discutată în cadrul C.Ex.

FRF a anunţat, marţi, într-un comunicat, că posibilitatea reprogramării partidei amicale cu Argentina depinde şi de un sondaj de opinie efectuat pe site-ul fan clubului echipei naţionale şi pe Facebook.

"Preşedintele FRF, domnul Mircea Sandu, a prezentat o informare cu privire la anularea jocului amical dintre echipele naţionale A ale României şi Argentinei, programat la data de 10 august a.c. Preşedintele FRF a fost împuternicit ca, şi în funcţie de sondajul de opinie care va avea loc de azi până pe 8 august a.c., ora 12.00, pe site-urile www.frf.ro şi www.fanclub.frf.ro şi pe Facebook-ul Fan Clubului, să încheie un nou contract cu Federaţia Argentiniană, care să prevadă prezenţa tuturor jucătorilor exponenţiali ai acesteia, pentru un joc amical, la Bucureşti, la o dată FIFA care să fie stabilită de comun acord", se arată în comunicatul citat.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat sâmbătă că inaugurarea Arenei Naţionale se va face la meciul cu Franţa, din preliminariile Euro-2012, ca urmare a anulării meciului amical cu Argentina, iar în 10 august naţionala României ar putea să joace cu Uzbekistan.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, că a fost informată de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România şi Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale. Sursa citată precizează că decizia AFA este unilaterală şi abuzivă şi reafirmă faptul că FRF va solicita în compensaţie daune materiale şi morale substanţiale.

Federaţia Argentiniană de Fotbal anunţase, pe site-ul său oficial, încă de luni suspendarea meciului cu România, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Partida amicală România - Argentina era programată la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Naţionale.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a organizat, marţi, o conferinţă de presă, în care a declarat că i-a trimis omologului său din fruntea AFA, Julio Grondona, care este şi vicepreşedinte al FIFA, o scrisoare în care-l avertiza că forul român va cere daune substanţiale dacă meciul din 10 august va fi anulat din vina argentinienilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici