FIFA: Cluburile care vor avea jucători la CM-2018 vor primi o sumă totală de 200 de milioane de euro

Cluburile care vor avea jucători selecţionaţi la primele reprezentative participante la Cupa Mondială din Rusia, din 2018, vor primi în total suma de aproximativ 200 de milioane de euro din partea FIFA.

85 afișări
Imaginea articolului FIFA: Cluburile care vor avea jucători la CM-2018 vor primi o sumă totală de 200 de milioane de euro

FIFA: Cluburile care vor avea jucători la CM-2018 vor primi o sumă totală de 200 de milioane de euro (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Aceeaşi sumă totală va fi acordată de forul mondial şi pentru ediţia următoare a turneului final, care va avea loc, în Qatar, în 2022, informează BBC.

În acest sens, a fost încheiat un acord între FIFA şi Asociaţia Cluburilor Europene (ECA), însă banii vor fi acordaţi tuturor grupărilor din lume care vor furniza jucători la echipele naţionale calificate, potrivit preşedintelui ECA, Karl-Heinz Rummenigge.

Sumele sunt de trei ori mai mari decât cele din precedenta înţelegere, valabilă pentru CM 2010 şi 2014, când au fost acordate grupărilor circa 65 de milioane de euro în total, la fiecare ediţie.

Turneul final al Cupei Mondiale din Rusia va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie 2018, iar cel din Qatar în perioada noiembrie-decembrie 2022, cu finala în 18 decembrie, ziua naţională a statului gazdă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici