Fostul schior finlandez Matti Nykaenen a fost arestat pentru tentativă de omucidere

Fostul schior finlandez Matti Nykaenen, multiplu campion olimpic la sărituri, în 1984 şi 1988, a fost arestat pentru tentativă de omucidere, după ce a atacat-o cu un cuţit pe soţia sa, în prima zi de Crăciun, a anunţat, duminică, presa finlandeză.

25 afișări
Imaginea articolului Fostul schior finlandez Matti Nykaenen a fost arestat pentru tentativă de omucidere

Fostul schior finlandez Matti Nykaenen a fost arestat pentru tentativă de omucidere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rănită la mână şi la frunte, victima s-a refugiat la un vecin, de unde a sunat la poliţie, informează presa locală.

Potrivit ediţiei on-line a cotidianului Helsinki Sanomat, Matti Nykaenen a fost interogat de poliţie în zilele de sâmbătă şi duminică, el urmând să fie inculpat în cursul zilei de luni.

În trecut, Nykaenen (46 de ani) a mai fost condamnat pentru violenţă conjugală şi pentru tentativă de omucidere asupra unui prieten (august 2004).

Medaliat cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Sarajevo, în anul 1984, Nykanen a intrat în istorie patru ani mai târziu, când la JO de la Calgary a câştigat medalia de aur atât pe trambulina mică, cât şi pe cea mare, precum şi în proba pe echipe. El a câştigat cinci medalii olimpice, din care patru de aur, a obţinut 46 de victorii în etapele de Cupă Mondială şi la Campionatele Mondiale, inclusiv şase titluri mondiale şi patru globuri de cristal.

"Omul pasăre" sau "Finlandezul zburător", aşa cum a fost numit de compatrioţii săi, este cunoscut ca având probleme generate de consumul de alcool, iar presa finlandeză a publicat în numeroase ocazii materiale despre relaţiile sale extraconjugale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici