Horia Păun, noul preşedinte al Federaţiei Române de Baschet: : Este un vis împlinit. Cine sunt noii vicepreşedinţi

Horia Păun a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, pentru un mandat de patru ani, el învingându-i în primul tur de scrutin pe contracandidaţii săi Anton Netolitzchi şi Petre Brănişteanu.

224 afișări
Imaginea articolului Horia Păun, noul preşedinte al Federaţiei Române de Baschet: : Este un vis împlinit. Cine sunt noii vicepreşedinţi

Horia Păun este noul preşedinte al Federaţiei Române de Baschet (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

"Este o victorie a baschetului, un vis împlinit. Au fost mulţi oameni de baschet prezenţi aici. Sunt convins că vom continua proiectele foarte bune implementate în ultimii ani de Federaţia Română de Baschet sub conducerea doamnei Carmen Tocală. Consider şi cred că am câştigat pentru că am avut un program mai coerent şi mai pe înţelesul structurilor afiliate. Cred că s-a votat şi pentru continuitate", a spus Păun.

Horia Păun a precizat că îşi doreşte ca Dan Berceanu să continue să fie secretarul general al federaţiei.

Păun a obţinut 176 de voturi, Neolitzchi 16 şi Brănişteanu 9.

Un vot a fost anulat.

Horia Păun a fost până în prezent manager al FR Baschet.

Până luni, funcţia de preşedinte al FR Baschet a fost ocupată de Carmen Tocală (2005-2013). În 2012, după ce a fost numită preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, Tocală s-a autosuspendat de la conducerea FR Baschet. Ea a devenit ulterior secretar de stat în MTS.

Virgil Stănescu şi Alina Moanţă, noii vicepreşedinţi ai FR de Baschet

Alina Moanţă a fost ales vicepreşedinte încă din primul tur, cu 153 de voturi.

În turul doi, Virgil Stănescu a obţinut 91 de voturi şi l-a întrecut pe Mircea Cristescu, votat de doar 88 de membri.

"Alegerea mea înseamnă mult, pentru că înseamnă încrederea acordată de oamenii din baschet, iar asta mă onorează şi mă obligă să dau randament. Mi-am propus să candidez pentru postul de vicepreşedinte pentru a pune umărul la dezvoltarea baschetului românesc. O să termin sezonul ăsta ca jucător şi antrenor la Steaua, unde am un proiect de suflet pe care îl voi duce la capăt", a declarat Virgil Stănescu, după ce a fost ales vicepreşedinte al FR de Baschet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici