Horia Tecău se află pe locul 6 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe 11

Tenismenul Horia Tecău se află pe locul 6 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe poziţia a 11-a, potrivit datelor publicate luni de ATP. Românii se pregătesc pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi vor face pereche în cadrul unui turneu pe iarbă.

214 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău se află pe locul 6 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe 11

Horia Tecău se află pe locul 6 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe 11

Horia Tecău (31 de ani) a coborât două locuri faţă de ierarhia anterioară, în condiţiile în care a părăsit devreme turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Românul e pe poziţia a şasea, cu 6.820 de puncte. Tecău şi olandezul Jean-Julien Roger au pierdut împotriva dublului Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania), în turul secund al competiţiei de la Paris, scor 7-5, 4-6, 3-6.

Florin Mergea (31 de ani) a urcat două poziţii în clasamentul ATP, fiind acum pe 11, cu 5.050 de puncte. Mergea şi indianul Rohann Bopanna au ajuns până în sferturile de finală la Roland Garros, o premieră pentru sportivul român.

Nicolas Mahut (Franţa) este cel mai bun tenismen de dublu al momentului, cu 7.580 puncte. Podiumul este completat de Jamie Murray (Marea Britanie, 7.535 de puncte) şi Pierre-Hugues Herbert (Franţa, 7.190 de puncte). Gemenii americani Bob şi Mike Bryan se află înaintea lui Horia Tecău, având fiecare câte 6.870 de puncte.

În pregătirea pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Horia Tecău şi Florin Mergea vor face pereche în cadrul turneului de tenis de la Stuttgart (Germania), disputat pe iarbă şi dotat cu premii totale de 675.645 de euro. Românii au fost cotaţi cu a doua şansă la câştigarea competiţiei şi vor debuta, luni, împotriva dublului Viktor Troicki/Mikhail Youzhny(Serbia/Rusia). Mergea şi Tecău au făcut pereche în Cupa Davis şi au câştigat turneul de la Bucureşti, disputat la sfârşitul lunii aprilie, pe zgură.

La simplu, Marius Copil (25 de ani) a reuşit un salt de şase locuri şi ocupă poziţia a 176-a. Adrian Ungur (31 de ani) a urcat 21 de poziţii în clasament, ajungând pe locul 182, după intrarea pe tabloul principal la Roland Garros.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici