Irina-Camelia Begu a învins-o pe Angelique Kerber în primul tur la Australian Open, a doua victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 0-6, 6-1, pe Angelique Kerber (Germania), cap de serie numărul 9 şi poziţia a noua în ierarhia mondială.

368 afișări
Imaginea articolului Irina-Camelia Begu a învins-o pe Angelique Kerber în primul tur la Australian Open, a doua victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA

Irina-Camelia Begu a învins-o pe Angelique Kerber în primul tur la Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Begu s-a impus după o oră şi 56 de minute.

Begu a obţinut la Australian Open a doua victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA

Jucătoarea Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, care a învins-o, luni, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 9 şi poziţia a noua în ierarhia mondială, a obţinut cea de-a doua victorie din carieră în faţa unei sportive din Top 10 WTA.

Precedenta victorie în faţa unei jucătoare din Top 10 fusese obţinută la ediţia din 2012 a US Open, când Begu a trecut în runda inaugurală de daneza Caroline Wozniacki, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8 atunci, cu scorul de 6-2, 6-2. La acea ediţie, românca s-a oprit în turul doi, fiind învinsă de spaniola Sílvia Soler-Espinosa.

Begu nu a trecut niciodată de turul doi al unui Grand Slam.

În manşa secundă a Australian Open, Irina-Camelia Begu o va întâlni, miercuri, pe Katerina Siniakova (Cehia), locul 81 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-2, 7-5, de Elena Vesnina (Rusia), poziţia 65 în clasamentul mondial.

Begu (24 de ani) şi Siniakova (18 ani) s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, sportiva din Cehia impunându-se, cu scorul de 6-7 (5), 6-4, 6-1, în primul tur al turneului din acest an de la Shenzen (China), competiţie câştigată de Simona Halep.

Pentru calificarea în turul doi la Australian Open, Begu va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 60.000 de dolari (42.700 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici