Kenyanul Maru David Kwemoi a stabilit recordul competiţiei la Semimaratonul Internaţional Bucureşti

Atletul kenyan Maru David Kwemoi a câştigat, duminică, Semimaratonul Internaţional Bucureşti, stabilind un record al competiţiei cu timpul de o oră un minut şi 43 de secunde.

264 afișări
Imaginea articolului Kenyanul Maru David Kwemoi a stabilit recordul competiţiei la Semimaratonul Internaţional Bucureşti

Kenyanul Maru David Kwemoi a stabilit recordul competiţiei la Semimaratonul Internaţional Bucureşti (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Kwemoi a fost urmat de compatriotul său Chebii Daniel Kipchumba (1h02.27) şi de etiopianul Mitke Girma Ashebir (1h02.29).

Proba feminină a fost câştigată de sportiva din Kenya, Chepkemoi Vicoty, cu timpul de o oră, 12 minute şi 17 secunde. Ea a fost urmată de Denne Tigist Bikila (Etiopia, 1h14.18) şi de Tanui Roday Jepkorir (Kenya, 1h15.41).

Câştigătorii Semimaratonului Internaţional Bucureşti au primit câte 1.000 de euro, în timp ce ocupanţii locurilor doi şi trei au fost recompensaţi cu câte 600 şi, respectiv 400 de euro.

La categoria naţională s-au impus Ştefan Lupulescu la masculin (1h10.09) şi Mihaela Prundus la feminin (1h20.02).

La Semimaratonul Internaţional Bucureşti au luat startul aproximativ 8.000 de participanţi.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, nu a participat la acest eveniment, după ce tatăl său a decedat sâmbătă seară într-o clinică din Bucureşti. La eveniment ar fi trebuit să fie prezenţi şi alţi nouă membri ai Guvernului, printre care şi vicepremierul Gabriel Oprea, dar aceştia nu au mai luat startul în cursa populară în semn de solidaritate cu Gabriela Szabo.

În cadrul Petrom Bucharest International Half Marathon, membru al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor şi Curselor de Distanţă, sunt organizate curse de semimaraton, individual 10 km, ştefetă 4x5 km şi cursa populară de 2,9 km, cu plecare din faţa Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici