Turneul Campioanelor | Halep ratează calificarea în semifinale, după 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina. Halep, după eliminare: E bine că s-a terminat sezonul

Simona Halep (România, 1 WTA) s-a duelat vineri, cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA), într-un meci crucial pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore.

3147 afișări
Imaginea articolului Turneul Campioanelor | Halep ratează calificarea în semifinale, după 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina. Halep, după eliminare: E bine că s-a terminat sezonul

LIVE BLOG Turneul Campioanelor | Halep - Svitolina 1-3, în ultimul meci din grupe. Liderul mondial începe slab şi cere ajutorul antrenorului. Simona are nevoie de VICTORIE pentru a ajunge în semifinale!

15:55 Nu ne-am imaginat un asemenea scenariu HORROR! Simona Halep pleacă acasă după 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina, jucătoare care nu avea nicio şansă la calificare! Simona era obligată să câştige în faţa ucrainencei, dar constănţeanca a fost prea încordată şi a cedat după numai o oră şi 12 minute de joc!

Simona Halep a părăsit Turneul Campioanelor, vineri, după înfrângerea cu Elena Svitolina, scor 6-3, 6-4. Liderul mondial a vorbit pentru WTA despre performanţele din acest sezon, dar a şi felicitat-o pe Svitolina pentru victoria obţinută.

"În primul rând, e bine că s-a terminat sezonul. A fost ca un maraton. Multe lucruri s-au întâmplat. A fost foarte multă presiune în jurul meu. Cred că am jucat mai bine ca în meciul cu Wozniacki, ăsta era obiectivul meu. Am făcut tot ce am putut pentru a câştiga, dar Svitolina a jucat bine şi a meritat victoria. Am vrut doar să câştig acest meci, nu m-am gândit la calificare.

Sunt supărată pentru că am pierdut, dar a fost un an grozav. Mă bucur că pot merge în vacanţă. Astăzi am simţit că nimic nu-mi iese. A fost destul de greu să-mi găsesc ritmul. Am luptat până la final. A fost un meci bun. Am aflat că sunt aproape de a termina sezonul pe primul loc. A fost obiectivul meu să ating această poziţie şi sunt fericită cu această performanţă.

Sunt o jucătoare diferită. Mi-am îmbunătăţit foarte mult jocul. Nu voi lăsa acest turneu să strice tot ce am construit până acum. Mă simt bine şi mă gândesc la anul următor. Trebuie să încep bine.

I-am spus antrenorului că nu-mi place acest sistem. Eşti sub presiune pe toată durata turneului. Ar trebui să pleci acasă după prima înfrângere. E bine pentru alte jucătoare că pot reveni dacă cedează în primul meci. Eu câştig la debut şi pierd după aceea.

Cel mai slab moment din acest an a fost începutul sezonului, iar cel mai bun a fost turneul de la Beijing, când am atins prima poziţie. Mi-am epuizat toată energia de la turneul de la Stuttgart şi până astăzi. Trebuie să mă odihnesc şi să sărbătoresc ce am reuşit în acest an", a spus Halep.

VEZI AICI COMENTARIUL PROSPORT 

15:46 Simona rezistă şi face 3-6, 4-5, dar Elina va servi pentru meci! Românca încearcă să-şi găsească echilibrul sub prosop.

15.47 Halep - Svitolina 3-6, 4-5 şi recuperează din pierdere

15:41 Halep - Svitolina 3-6, 3-5! Românca joacă haotic şi nu are nicio şansă la retur.

15:38 Simona îşi pierde cumpătul şi face greşeli pe bandă rulantă, iar Elina conduce cu set şi break: 3-6, 3-4!

15.30 Halep - Svitolina 3-6, 3-2

15:20 Aşa da! Halep distribuie mai bine mingile în actul secund şi câştigă pentru prima oară pe serviciul advers: 2-0!

15.20 Halep - Svitolina 3-6, 2-0

15:14 SET câştigat de Svitolina în faţa lui Halep: 3-6, după 32 de minute! Simona nu a ameninţat serviciul adversarei până acum

15:08 Halep - Svitolina 3-5, iar liderul mondial mai are o şansă să-şi ia break-ul înapoi şi să rămână în set. Vestea bună e că Simona şi-a găsit ritmul la serviciu.

15:05 Svitolina îşi păstrează break-ul după un vole fantastic: 5-2! Halep a avut punctul în mână, însă ucraineanca a interceptat spectaculos.

15:01 Game lejer pe propriul serviciu pentru Simona: 2-4! Lucrurile încep să se aşeze!

14:58 Halep - Svitolina 1-4! Ucraineanca joacă surprinzător de bine în condiţiile în care nu mai are nicio şansă la calificare. Totuşi, miza financiară ar putea să o motiveze pe Elina.

LIVE TEXT PROSPORT

14:55 Simona câştigă primul game după un lob superb, prin care şi-a surprins adversara venită la fileu.

14:51 Halep - Svitolina 0-3! Simona nu înţelege ce se întâmplă şi îl cheamă pe Darren în pauza dintre game-uri. Australianul încearcă să o liniştească.

14:47 Start slab pentru Halep! Se vede că Simona simte presiunea, e încordată şi îşi pierde serviciul după un retur agresiv al ucrainencei: 0-2!

14:35 Halep a intrat în Singapore Indoor Stadium şi e pregătită pentru al treilea meci din grupă! După o victorie şi o înfrângere, Simona trebuie să-şi canalizeze enrgiile şi s-o învingă pe Elina Svitolina. A mai făcut-o de trei ori în carieră, în timp ce ucraineanca se laudă cu două victorii în faţa româncei.

Halep este obligată să o învingă pe Svitolina pentru a merge în careul de aşi! Varianta în care Simona se califica şi cu o înfrângere cu 2-1 la seturi a picat după ce Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA) a cedat în faţa Carolinei Garcia (Franţa, 8 WTA), scor 6-0, 3-6, 5-7 în celălalt joc al rundei a 3-a din Grupa Roşie.

În semifinale, Simona Halep este aşteptată de Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA) - ocupanta locului 1 din Grupa Albă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici