Lucian Bute: Cred că a fost un rezultat echitabil, au fost foarte multe reprize strânse

Lucian Bute a declarat, duminică, pentru DigiSport, după ce a încheiat la egalitate meciul cu Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, că a fost un rezultat echitabil, întrucât au fost foarte multe reprize echilibrate.

1632 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute: Cred că a fost un rezultat echitabil, au fost foarte multe reprize strânse

Lucian Bute: Cred că a fost un rezultat echitabil, au fost foarte multe reprize strânse (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Cred că a fost un rezultat echitabil din punctul meu de vedere, au fost foarte multe reprize strânse. El a avut centura, a fost un avantaj, iar arbitrii au înclinat balanţa către el. Am un singur regret, că nu am fost agresiv mai devreme, să dau drumul mai mult la braţe, asta i-a permis să câştige primele reprize. Am terminat meciul în forţă, dar nu a fost suficient pentru a-i lua centura. Sunt fericit de performanţa pe care am realizat-o, asta a demonstrat că fac parte din elita boxului mondial. Badou Jack este un gentleman, nu a fost arogant deloc, nu a avut declaraţii acide. Este un campion şi merită tot respectul. Am avut undeva la 200 de lovituri mai multe decât Badou", a declarat Bute pentru DigiSport.

Totuşi, potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri care şi-au atins ţinta mai multe decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce înseamnă că Lucian a câştigat 3 sau, cel mult, 4 runde.

Lucian Bute aşteaptă acum un meci cu câştigătorul dintre James DeGale şi Badou Jack. "Am făcut un meci spectaculos şi cu DeGale. Probabil va fi o unificare între cei doi şi mi-ar plăcea să am o revanşă cu câştigătorul, anul viitor", a precizat Bute pentru sursa citată.

Lucian Bute a terminat la egalitate meciul cu Badou Jack, însă decizia celor trei arbitri judecători a stârnit controverse. Suedezul consideră că ar fi meritat să câştige disputa: "A fost o porcărie. Eu am câştigat lupta, cred că ştie şi Bute asta. Loviturile lui nu m-au rănit. M-a lovit o singură dată mai puternic. Recunosc ca am fost slab în ultimele reprize, dar am dominat în rest. După aprecierea mea, cred că am câştigat 8 runde şi am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor."

Floyd Mayweather, preşedintele companiei Mayweather Promotions, care a promovat evenimentul, a precizat după confruntare: "Badou Jack a câştigat clar acest meci. Trebuia să fie o decizie unanimă. Primul arbitru, care a dat 117-111, a fost cel mai aproape de adevăr. Avem nevoie de noi arbitri în boxul profesionist. Vreau ca sportivii să fie mai respectaţi".

În lumina reacţiilor dure generate de acest meci, WBC a anunţat la scurt timp prin vocea preşedintelui organizaţiei demararea unei anchete, notează ProSport. "Sunt extrem de dezamăgit de decizia celor doi arbitri WBC şi cu siguranţă ne vom ocupa de acest caz", e promisiunea făcută de preşedintele WBC, Mauricio Suliaman.

Conform publicaţiei Boxingscene.com, "cei trei judecători ai partidei sunt lipsiţi de experienţă în luptele pentru titluri majore, însă toţi au primit aprobarea WBC şi a celor două staff-uri înainte de meci".

"E o decizie pe care Jack şi echipa sa o regretă acum, întrucât decizia finală nu le-a picat deloc bine". Site-ul roundbyroundboxing.com notează că arbitrul Omar Mintum a oficiat doar două lupte către o decizie, în ultimii 3 ani. Dan Rafael, comentator ESPN specializat pe box, a precizat că decizia arbitrilor este incorectă şi că Badou Jack ar fi trebuit să câştige cu 116-112, deşi Lucian Bute a boxat foarte bine şi a încheiat meciul în forţă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici