Lucian Bute termină la egalitate lupta pentru centura WBC cu Badou Jack. Suedezul îşi păstrează centura

Lucian Bute şi Badou Jack au încheiat la egalitate, duminică dimineaţă, printr-o decizie majoritară a arbitrilor (117-111, 114-114, 114-114), partida pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, în arena DC Armory din Washington, iar Badou Jack îşi păstrează centura.

8072 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute termină la egalitate lupta pentru centura WBC cu Badou Jack. Suedezul îşi păstrează centura

Lucian Bute

Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul îşi păstrează centura.

Partida a fost echilibrată, iar Badou Jack a fost solid pe picioare şi a încasat puţine lovituri. De cealaltă parte, Lucian Bute a avut o mişcare foarte bună, a avut o prestaţie bună în apărare, dar nu a găsit loviturile puternice pentru a-l destabiliza pe suedez. Potrivit USA Today, Bute a început mai bine şi a câştigat primele 4 reprize de câte 3 minute. Ulterior, Jack a început să domine partide şi a reuşit o serie de lovituri la corp şi a părut mai rapid cu upercuturi şi croşee. Cu patru runde înainte de final, Bute a început să dea semne de oboseală şi românul a pierdut din forţa loviturilor, iar mişcarea în ring a avut de suferit. Totuşi, specialiştii consideră că finalul i-a aparţinut lui Bute, care a insistat mai mult în ofensivă, în timp ce Jack a fost pasiv şi conservator. Totodată, românul i-a provocat o sângerare la arcadă suedezului, în ultima repriză, dar nu a mai avut timp să exploateze această slăbiciune.

Statistica meciului arată că Badou Jack a încercat 100 de lovituri în plus faţă de Lucian Bute (278-179). Badou Jack a concretizat 40% dintre încercări, în timp ce Lucian Bute a reuşit doar 21% dintre lovituri.

Centura de campion mondial WBC rămâne la suedez, dar rezultatul îi deschide lui Bute şansa unui nou meci de nivel înalt.

Imediat după decizia arbitrilor, Badou Jack a fost extrem de nemulţumit: "A fost o porcărie. Eu am câştigat lupta, cred că ştie şi Bute asta. Loviturile lui nu m-au rănit. M-a lovit o singură dată mai puternic. Recunosc ca am fost slab în ultimele reprize, dar am dominat în rest. După aprecierea mea, cred că am câştigat 8 runde şi am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor."

Floyd Mayweather, preşedintele companiei Mayweather Promotions, care a promovat evenimentul, a precizat după confruntare: "Badou Jack a câştigat clar acest meci. Trebuia să fie o decizie unanimă. Primul arbitru, care a dat 117-111, a fost cel mai aproape de adevăr. Avem nevoie de noi arbitri în boxul profesionist. Vreau ca sportivii să fie mai respectaţi".

Lucian Bute a fost diplomat la finalul partidei: "A fost o luptă strânsă. Felicitări pentru Badou Jack, este campionul mondial, păstrează centura. Îi mulţumesc şi lui Floyd Mayweather pentru organizarea acestei gale. Sigur că vreau să boxez cu învingătorul dintre Badou Jack şi James DeGale. Încă mai sper la o centură. Nu mă retrag! Meciul meu cu DeGale din noiembrie a fost, de asemenea, foarte echilibrat."

Unele site-uri de profil din SUA scriu că alegerea arbitrilor a fost greşită pentru această partidă şi sugerează implicit că decizia lor a fost eronată, iar Badou Jack ar fi trebuit să câştige. Site-ul roundbyroundboxing.com notează că arbitrul Omar Mintum a oficiat doar două lupte către o decizie, în ultimii 3 ani. Dan Rafael, comentator ESPN specializat pe box, a precizat că decizia arbitrilor este incorectă şi că Badou Jack ar fi trebuit să câştige cu 116-112, deşi Lucian Bute a boxat foarte bine şi a încheiat meciul în forţă.

Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri. Ultima oară, românul a boxat în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de 9 ori. A fost al 13-lea meci pentru titlu din cariera românului.

Suedezul Badou Jack are 32 de ani şi avea în palmares până la confruntarea de azi 20 de victorii (12 prin KO), o remiză şi o înfrângere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici