Mexicul îşi lansează candidatura oficială pentru Jocurile Olimpice din 2036

Mexicul şi-a lansat candidatura oficială pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2036, a anunţat Ministerul de Externe al ţării şi Comitetul Olimpic Naţional (COM), într-o declaraţie comună.

94 afișări
Imaginea articolului Mexicul îşi lansează candidatura oficială pentru Jocurile Olimpice din 2036

Mexicul îşi lansează candidatura oficială pentru Jocurile Olimpice din 2036

Ministrul de externe, Marcelo Ebrard, a declarat că vor anunţa înfiinţarea unui Comitet Fondator pe 30 noiembrie, ca prim pas al procesului, care va fi urmat de evaluări pentru a stabili oraşele gazdă, după cum a relatat Reuters.

„Ne considerăm o ţară de succes şi ambiţioasă", a spus Ebrard.

„Suntem singura ţară care va găzdui trei Cupe Mondiale FIFA, suntem o ţară viguroasă cu una dintre cele mai bune economii din lume".

Mexico City a găzduit Jocurile Olimpice de vară în 1968.

Doi ani mai târziu, a găzduit Cupa Mondială FIFA, iar în 1986 a fost din nou organizatoarea turneului final mondial.

În 2026 urmează să găzduiască împreună cu Canada şi Statele Unite Cupa Mondială.

Preşedintele COM, Maria Jose Alcala, a declarat că Mexicul a fost luat în considerare ca şi candidat încă din luna iulie, când preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a trimis o scrisoare în care îşi exprima entuziasmul pentru o potenţială candidatură.

Ana Guevara, campioană mondială la 400 de metri în 2003 şi medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, care este în prezent director al Comisiei Naţionale de Sport din Mexic, a declarat oficial că este imposibil din punct de vedere economic ca ţara să găzduiască Jocurile Olimpice.

În replică, Ebrard a declarat că sistemul de finanţare pentru Jocurile Olimpice s-a schimbat şi că guvernul va contribui doar cu 10% din totalul cheltuielilor, adăugând că Mexicul are deja infrastructura necesară pentru acest eveniment.

„Vom iniţia studiile cerute de CIO pentru a lua în considerare schimbările care au avut loc în finanţarea Jocurilor Olimpice - nu există nicio obligaţie de plătit în acest proces", a declarat el.

„Jocurile Olimpice ar trebui să se potrivească oraşelor, nu invers, nu să construiască şi apoi să nu folosească facilităţile.

„Am avea la dispoziţie 15 ani, timp suficient pentru a ne organiza. Dacă Mexicul propune ceva, este pentru a realiza".

Mexicul şi-a exprimat interesul pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036 în luna august, iar Comitetul Olimpic Mexican (MOC) a început discuţiile cu CIO cu privire la fezabilitatea unei candidaturi.

Un oraş gazdă nu a fost definit, dar se crede că Mexico City, Guadalajara şi Monterrey sunt favorite, deoarece sunt, de asemenea, oraşele gazdă ale Mexicului pentru Cupa Mondială FIFA 2026.

La 20 octombrie, directorul general al CIO, Christophe De Kepper, a dezvăluit la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ACNO) de la Seul că organizaţia sa discută cu 10 ţări propunerile de organizare a Jocurilor Olimpice de vară.

Concomitent cu organizarea Adunării Generale a ACNO, Coreea de Sud a fost cea mai recentă ţară care a declarat public că ia în considerare o candidatură pentru Jocurile Olimpice din 2036.

Alte ţări interesate cunoscute sunt Marea Britanie, Egipt, Germania, India, Indonezia şi Qatar.

CIO nu a anunţat niciun termen ferm cu privire la momentul în care speră să atribuie Jocurile Olimpice din 2036.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici