ANUNŢ ISTORIC ÎN NBA: Primul jucător în activitate care dezvăluie că este HOMOSEXUAL

Baschetbalistul Jason Collins a devenit primul sportiv în activitate la un sport de echipă major din SUA care a dezvăluit că este homosexual, într-un articol publicat, luni, de Sports Illustrated.

516 afișări
Imaginea articolului ANUNŢ ISTORIC ÎN NBA: Primul jucător în activitate care dezvăluie că este HOMOSEXUAL

ANUNŢ ISTORIC ÎN NBA: Primul jucător în activitate care dezvăluie că este HOMOSEXUAL

Collins, în vârstă de 34 de ani, a evoluat 12 sezoane în NBA, la şase echipe diferite. El a jucat în acest sezon la Bolton Celtics şi Washington Wizards. Finalist cu New Jersey Nets în 2002 şi 2003, el este în prezent liber de contract.

Sporturile de echipă majore în SUA sunt baschetul (NBA), fotbalul american (NFL), baseball-ul (MLB) şi hocheiul pe gheaţă (NHL).

"Sunt un pivot din NBA de 34 de ani. Sunt afroamerican şi sunt homosexual", începe articolul din Sports Illustrated. "Nu îmi doream să devin primul sportiv la un sport major din SUA care recunoaşte că este homosexual. Dar acum că am făcut acest lucru, putem începe discuţia", spune Collins, adresându-se reporterului care îl intervieva.

Printre mesajele de susţinere primite de jucător figurează şi unul de la fostul preşedinte american Bill Clinton, a cărui fiică, Chelsea, a fost prietenă cu Jason Collins la colegiul Stanford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici