Noua sală din Cluj-Napoca, variantă de rezervă pentru CE de gimnastică din 2017

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, vineri, că la dosarul de candidatură al României pentru Campionatele Europene din 2017 va fi trecută ca variantă de rezervă sala polivalentă din Cluj-Napoca, după ce lucrările pentru construirea unei arene în Bucureşti întârzie să înceapă.

332 afișări
Imaginea articolului Noua sală din Cluj-Napoca, variantă de rezervă pentru CE de gimnastică din 2017

Noua sală din Cluj-Napoca, variantă de rezervă pentru CE de gimnastică din 2017 (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

"Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui Campionat European de gimnastică în 2017. Săptămâna viitoare vom participa la susţinerea candidaturii. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susţinere fără ca obiectivul să fie măcar început. Sperăm că vom găsi înţelegere la Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică. Ne cunoaştem de mult timp, pentru că România este o ţară cu mare tradiţie în gimnastică. În Bucureşti s-a organizat prima ediţie a Campionatelor Europene în 1957. Ar fi o punte de peste 60 de ani şi ar fi cazul să ne arătăm şi capacitatea organizatorică", a spus Stoica, cu ocazia redeschiderii sălii de antrenamente din cadrul CSN Lia Manoliu.

Adrian Stoica a afirmat că important este ca România să primească dreptul de organizare al Campionatelor Europene din 2017 şi apoi se va decide unde acestea vor fi organizate. "Pregătim şi varianta cu sala polivalentă din Cluj-Napoca. Ideea de bază este să obţinem ca ţară dreptul de organizare şi am să le explic membrilor Comitetului Executiv că există şi alte variante, dar că dorinţa noastră este să fie organizată în Bucureşti, pentru că aici sunt cele mai bune condiţii", a completat Stoica.

Potrivit lui Stoica, până în prezent doar Danemarca şi-a mai depus dreptul de organizare al europenelor din 2017. "Deocamdată doar Danemarca şi-a mai depus candidatura. Danemarca este un organizator frecvent. E un candidat puternic şi din cauza Campionatului European de anul trecut de la Sofia, unde bulgarii nu prea au avut spectatori, s-a lansat un fel de discriminare pentru ţările estice. Nu se va pune problema în România, pentru că publicul din România iubeşte gimnastica", a explicat Stoica.

Preşedintele FRG speră ca redeschiderea sălii de antrenamente să ajute echipa masculină să obţină calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. "Nu s-a făcut rabat de la calitate. Desigur, nu s-a putut dărâma sala şi să se construiască una nouă, pentru că ar fi fost un efort imens, iar pe lângă asta ne-ar fi încurcat şi pe noi. Bucuria noastră este că s-a lucrat foarte repede şi foarte bine. În acest an aştept calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Rio, dar este un obiectiv extrem de greu de îndeplinit", a subliniat Stoica.

Printre lucrările care s-au executat în cadrul procesului de reparaţie şi reabilitare a sălii s-au numărat refacerea integrală a finisajelor, refacerea pardoselii, a gropilor de sărituri, reabilitarea termică a clădirii, precum şi refacerea integrală a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

Construcţia sălii de gimnastică din cadrul CSN Lia Manoliu a început în 1963, fiind dată în folosinţă în 1964, scopul acesteia fiind asigurarea unor condiţii optime pentru pregătirea sportivilor care aveau să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe parcursul anului 2014 întregul complex Lia Manoliu a intrat într-un proces de renovare, igienizare şi reparaţii capitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici