Oficial: Novak Djokovic nu va participa la ATP Cup

După nenumărate zvonuri şi declaraţii contradictorii, a devenit oficial faptul că Novak Djokovic nu va juca pentru Serbia la ATP Cup 2022 şi va fi înlocuit de Dusan Lajovic. Această retragere amplifică îndoielile privind participarea sârbului la Australian Open.

708 afișări
Imaginea articolului Oficial: Novak Djokovic nu va participa la ATP Cup

Oficial: Novak Djokovic nu va participa la ATP Cup

ATP Cup, competiţie ce începe sâmbătă, în Australia, a afişat componenţa completă a echipelor participante la eveniment, cea mai notabilă absenţă fiind cea a lui Novak Djokovic, în fruntea echipei Serbiei. Sârbul era programat să participe la eveniment, dar nu a confirmat sau infirmat niciodată public acest lucru. Diferite relatări din presă au făcut speculaţii pe marginea subiectului participării sale la ATP Cup şi la Australian Open, ziarul sârb Blic anunţând prima dată, în urmă cu câteva zile, că nu va juca.

Acelaşi organ de presă a relatat ieri că Djokovic va juca probabil la Australian Open, Tennis Australia făcând presiuni asupra guvernului din Victoria pentru a-i acorda o excepţie pentru acest eveniment.

Toate aceste informaţii par să indice că Djokovic nu s-a vaccinat şi nici nu intenţionează să o facă, ceea ce face ca această retragere să fie justificată.

Se presupune că Djokovic aşteaptă să vadă dacă Tennis Australia poate obţine o derogare de la regulile oficiale ale evenimentului, pentru ca Djokovic să poată juca la Australian Open.

Blic a mai relatat că este posibil ca guvernul statului Victoria să accepte propunerea Tennis Australia. Deocamdată, singurul fapt cert e că numărul 1 mondial nu va fi prezent la ATP Cup.

Dealtfel, de la competiţie s-a retras şi echipa Austriei, înlocuită cu cea a Franţei, dar şi ruşii Andrey Rublev, Aslan Karatsev şi Evgeny Donskoy, Daniil Medvedev urmând să îi aibă coechipieri pe Roman Safiullin şi Evgeny Karlovskiy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici