Patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, l-a vizitat pe Lucescu: Era foarte energic, nu întreba medicii despre starea sa, ci vorbea doar de fotbal

Patronul grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a venit duminică, la Bucureşti, pentru a-l vizita pe antrenorul Mircea Lucescu, la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde tehnicianul este internat de vineri.

985 afișări
Imaginea articolului Patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, l-a vizitat pe Lucescu: Era foarte energic, nu întreba medicii despre starea sa, ci vorbea doar de fotbal

Rinat Ahmetov (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax foto)

Ahmetov a fost la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde l-a vizitat pe tehnicianul Mircea Lucescu, înainte ca acesta să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

"Mircea Lucescu era energic, doctorii îl pregăteau pentru operaţie, iar el vorbea doar despre fotbal, nu a întrebat nicio secundă despre sănătatea sa", a spus Rinat Ahmetov la ieşirea de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ahmetov a susţinut că fotbalul îl va ajuta pe Mircea Lucescu să se însănătoşească mai repede.

Patronul grupării Şahtior Doneţk a mai spus că medicii au fost foarte primitori şi din ochii lor a văzut că totul va fi foarte bine cu Mircea Lucescu.

Întrebat dacă aduce specialişti care să îl vadă pe Mircea Lucescu, Ahmetov a afirmat că dacă acesta are încredere în medicii români, nu avea rost să aducă pe nimeni. El a precizat că Mircea Lucescu va rămâne în România pentru a fi îngrijit şi nu va fi dus la o altă clinică.

"În situaţia de faţă, nu este cazul să aduc pe nimeni. Sper să fim împreună cât mai repede", a precizat Ahmetov.

Patronul grupării Şahtior Doneţk a mai spus că el crede că medicii români vor face tot posibilul ca Mircea Lucescu să se însănătoşească repede, precizând că, din câte i s-a spus, recuperarea va dura patru-şase săptămâni.

El a adăugat că rămâne în contact permanent cu medicii români şi va reveni în România cât mai curând, posibil pe 15 ianuarie.

Rinat Ahmetov a declarat, duminică, după ce l-a vizitat pe Mircea Lucescu la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, că i-a adus cadou de Anul Nou un pulover în culorile clubului, o eşarfă şi un fes, care crede că-l vor motiva să se însănătoşească mai repede.

Ahmetov a plecat cu maşina de la SUUB la Aeroportul Băneasa, de unde va pleca spre Ucraina cu aeronava privată care l-a adus în România.

Mircea Lucescu a fost dus în sala de operaţii imediat după plecarea lui Rinat Ahmetov.

Patronul grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a declarat duminică, la sosirea în România, că speră în revenirea rapidă a tehnicianului român.

Ahmetov, care l-a avut drept translator pe fundaşul Răzvan Raţ, a mai spus că Mircea Lucescu nu-i este doar antrenor ci şi prieten şi a fost extrem de îngrijorat când a aflat de accident. El a menţionat că are încredere în medicii din Ucraina, dar Mircea Lucescu are încredere în cei din România.

"Mircea Lucescu rămâne antrenorul nostru, are ajutoare de nădejde, jucătorii vor reacţiona bine. Trebuie să câştigăm campionatul şi Cupa. Mircea Lucescu nu este doar antrenorul principal, este şi un bun prieten, voi veni cu plăcere aici, des, să-l vizitez. Îmi doresc să-şi revină foarte repede", a afirmat Ahmetov.

Rinat Ahmetov a sosit la Bucureşti duminică, în jurul orei 13.40, cu un avion privat, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, urmând să rămână în România până în jurul orei 17.00.

Mircea Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă după ce a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici