Peste 80 de călăreţi din 15 ţări participă la Transylvania Horse Show, în satul Prod

Peste 80 de concurenţi din 15 ţări s-au înscris la Transylvania Horse Show, primul concurs hipic internaţional de anul acesta din România, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, în satul sibian Prod, evenimentul cuprinzând şi un workshop pentru spectatori, demonstraţii de dresaj şi cascadorii.

390 afișări
Imaginea articolului Peste 80 de călăreţi din 15 ţări participă la Transylvania Horse Show, în satul Prod

Peste 80 de călăreţi din 15 ţări participă la Transylvania Horse Show, în satul Prod (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentaţii organizatorilor Transylvania Horse Show, acesta este primul concurs hipic internaţional desfăşurat anul acesta în România şi va avea loc în satul Prod, din comuna sibiană Hoghilag, de vineri până duminică.

Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm, cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, şi cuprinde două tipuri de competiţii, la care au fost înscrişi peste 55 de cai, cu călăreţi din Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franţa, Turcia, Norvegia, Bulgaria şi România.

"Sunt înscrişi în competiţie peste 80 de călăreţi, pentru că unii vor concura pe aceiaşi cai, puşi la dispoziţie de organizatori, de la mai multe cluburi din ţară. La unele probe nu era necesar să îşi aducă şi caii şi ar fi fost dificil din punct de vedere logistic", a declarat, marţi, Carla Teaha, consultant PR.

Prima competiţie, organizată în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI), este intitulată "Concurs Internaţional Complet (CIC1*)" şi se adresează călăreţilor profesionişti. La aceasta disciplină, concurenţii vor avea de trecut trei probe: dresaj, obstacole şi cross-country, premiile însumând 4.000 de euro.

Cea de-a doua competiţie, "Concurs Internaţional Universitar" - "Cupa Naţiunilor pentru Studenţi" (Student Riders Nation Cup - SRNC), este dedicată studenţilor şi este organizată în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC) - cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. Această disciplină cuprinde două probe: dresaj şi sărituri obstacole.

Concursul va dura trei zile, între orele 9.00 şi 17.30.

Juriul va fi format din doi membri ai Federaţiei Ecvestre Române (FER) şi va fi prezidat de arbitrul internaţional Yuri Dinev Valev din Bulgaria. Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina Proba completă.

Potrivit organizatorilor, grajdurile mobile pentru cai au fost montate conform standardelor internaţionale, traseele probelor de concurs sunt verificate de către delegatul tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, iar primii concurenţi au început să sosească marţi.

În afară competiţiei, spectatorii vor putea participa, vineri, la un workshop de dresaj natural susţinut de actorul Denis Ştefan, în programul "Caii României". De asemenea, sâmbătă, de la ora 12.30, va avea loc un spectacol ecvestru alcătuit din demonstraţii de tir cu arcul călare, demonstraţii de dresaj natural şi dresură în libertate făcute de reprezentantul şcolii Kassai în România, actorul Denis Ştefan, dar şi alte momente susţinute de cascadori români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici