Piţurcă: Pentru moment, Mutu şi Tamaş sunt excluşi definitiv de la echipa naţională

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, după meciul amical cu San Marino, că jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş sunt, pentru moment, excluşi definitiv de la echipa naţională.

1900 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Pentru moment, Mutu şi Tamaş sunt excluşi definitiv de la echipa naţională

Selecţionerul Victor Piţurcă (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"S-a întâmplat un eveniment mai neplăcut. Cei doi (n.r. - Mutu şi Tamaş) au părăsit cantonamentul luni seară, unde au fost, ce au făcut e mai puţin important, însă decizia este în momentul de faţă că nu vor mai fi convocaţi la echipa naţională. Sunt eliminaţi definitiv de la echipa naţională", a declarat Piţurcă la conferinţa de presă de după amicalul cu San Marino, câştigat de România cu scorul de 1-0.

Selecţionerul a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat, însă pentru el regulile sunt stricte: "Regulile sunt stricte la mine, trebuia să ştie şi ei. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, am pierdut doi jucători valoroşi , dar viitorul nu se poate decide în aceste condiţii".

Victor Piţurcă a menţionat că cei doi jucători nu vor fi convocaţi la echipa naţională nici dacă va exista o perioadă de criză. "Credeţi că o echipă stă în unul sau doi jucători. Şi dacă vom pierde, vom pierde pe mâna altor jucători, care sunt profesionişti. Nu s-a respectat programul echipei naţionale, ne-am despărţit şi cu asta basta. Aici nu e vorba de scuze. Când ajungi la echipa naţională trebuie să fii profesionist sută la sută. Nu am ştiut luni seară, am aflat abia marţi după antrenament. Dacă voi mai apela vreodată la ei, voi apela doar atunci când echipa va avea rezultate. Eu nu am nevoie de salvatori".

Echipa naţională de fotbal a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa statului San Marino, într-un meci amical disputat la Serravalle. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Herea, în minutul 72.

Jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş nu au evoluat în meciul cu San Marino, ei fiind excluşi din lotul pentru această partidă de selecţionerul Victor Piţurcă, după ce s-au prezentat cu întârziere la hotelul unde era cazată echipa naţională. "Am întârziat o oră faţă de cea la care ne spusese nea Piţi să venim şi ştiţi cum e el foarte strict. Ne cere să respectăm regulile. Ne-a exclus din lot pentru acest meci, îi înţelegem decizia. Nu vom juca deloc, ne pare rău. Suntem afectaţi, dar a fost o întârziere de o oră, nicidecum un scandal", a declarat, miercuri, la Rimini, Adrian Mutu, citat de prosport.ro.

Prosport, care citează surse din anturajul echipei naţionale, a scris că Mutu şi Tamaş au ajuns mai târziu la hotel după o ieşire în oraş, iar acestora li s-a reproşat că au consumat băuturi alcoolice. Cei doi au negat acest lucru, susţinând că au fost în oraş să mănânce. Selecţionerul a decis să nu-i folosească pe Mutu şi Tamaş în meciul amical cu San Marino pentru această abatere.

Mutu şi Tamaş nu sunt la primele acte de indisciplină de acest fel. Înaintea meciului Serbia - România, scor 5-0, din 10 octombrie 2009, din preliminariile CM din Africa de Sud, Adrian Mutu a fost surprins de jurnaliştii de la Libertatea petrecând împreună cu mijlocaşul Adrian Cristea, într-un bar din Bucureşti, până la ora 03.00. Atacantul a părăsit cantonamentul echipei naţionale imediat după partida de la Belgrad, fără să anunţe pe nimeni din conducerea FRF sau din staful primei reprezentative şi a plecat la Novi Sad, unde a participat la o petrecere.

Jucătorii Adrian Mutu, Bogdan Lobonţ şi Adrian Neaga au petrecut, la începutul lunii septembrie 2004, pînă la ora 6.00 dimineaţa, într-un club cu program de striptease din Craiova, deşi echipa se afla în cantonament pentru meciul cu Macedonia, din preliminariile CM-2006.

Piţurcă a mai avut o dispută cu atacantul Adrian Mutu în luna mai 2005, în timpul meciului România - Irlanda de Nord, din cadrul turneului din SUA. În partida disputată la Chicago, selecţionerul i-a reproşat lui Mutu, trimis pe teren în minutul 46, că ţine prea mult mingea, iar fotbalistul formaţiei Juventus i-a răspuns pe un ton nervos. După meci, Piţurcă l-a scos din lot pe Mutu pentru ultima partidă a turneului, cea cu reprezentativa Columbiei, amendându-l cu o sumă confidenţială.

În februarie 2009, Tamaş a fost trimis la Dinamo II după ce a fost surprins consumând băuturi alcoolice în stagiul de pregătire pe care echipa "alb-roşie" îl efectua în Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici