Porumboiu spune că antrenorul Inacio a decis să plece de la FC Vaslui

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, miercuri, că antrenorul Augusto Inacio a decis să părăsească echipa în urma unei şedinţe de analiză la care a participat tot staful tehnic al formaţiei şi conducerea clubului.

243 afișări
Imaginea articolului Porumboiu spune că antrenorul Inacio a decis să plece de la FC Vaslui

Porumboiu spune că antrenorul Inacio a decis să plece de la FC Vaslui (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

"Nici eu nu am înţeles bine comportmanetul domniei sale, pentru că nu am avut în gând să-l schimbăm, ba mai mult a fost o discuţie, o analiză, aseară, de vreo trei ore, la care a participat tot staful tehnic, administrativ, medical al echipei. Şi nu mi-a trecut prin cap că putem ajunge la un asemenea deznodământ pentru că au fost anumite reproşuri la adresa preparatorului fizic, care era, am înţeles, totul, şi tehnic şi tactic, un om-orchestră. Nimeni nu i-a spus de demisie sau să-l demitem, dar sunt lucruri de îmbunătăţit la fiecare activitate, în dreptul fiecăruia. S-a simţit lezat şi Ignacio nu trebuie atins nici măcar cu o floare sau un cuvânt nepotrivit. A făcut front comun cu acel antrenor, care, mă rog, e de o categorie inferioră, şi a avut nişte ieşiri că pleacă. O dată, de două ori, de patru ori. I-am spus «stai cuminte, nici vorbă». Eram vreo 15 oameni. Eu nu m-am rugat de nimeni în viaţă. Când am văzut că are atitudinea asta, mi-am dat seama că nu mai era nimic de discutat, m-am ridicat de la masă şi am plecat", a spus Porumboiu, la Sport.ro.

Finanţatorul vasluienilor a explicat că Inacio a fost deranjat de faptul că a cerut ca antrenamentele să fie conduse de noul secund, Edi Iordănescu, în loc de asistentul portughezului.

"Aceluia nu i s-a spus să plece. Am spus să mai încercăm diversificarea, să mai vadă şi alţii de antrenamente. Inacio nu a făcut niciun antrenament, toate antrenamentele le făcea omul ăsta orchestră, care e subţirel, asta e realitatea. Am primit şi semnale de la jucători, dar am văzut şi eu antrenamentele pe care le făcea. I-am spus să facă antrenamente mai variate şi i-am spus să facă mâine Edi Iordănescu antrenament cu echipa, sub comanda lui Inacio. Au luat foc, de parcă nu ştiu ce le făcusem. Acel asistent, antrenoraş i-a chemat pe secunzi şi le-a spus că de mâine trebuie să stea în spatele porţilor. Ce tupeu pe el? Ăia au licenţă Pro şi el are licenţă pentru copii şi juniori. Trebuie să recunosc că în retur s-a jucat din osânza lui Hizo. O să ne despărţim pe cale amiabilă. Cred că vom reveni la ce trebuie să fim", a precizat omul de afaceri.

El a adăugat că de echipă se vor ocupa Edi Iordănescu şi Marius Baciu până când staful tehnic va fi completat: "Acum regretă, dar e târziu. Noi nu putem să fim la mâna antrenorului. De 4-5 ori am insistat: «ia loc, domnule!». Nu, el pleacă! Termină discuţia, nu te-a jignit nimeni, nu ţi-a spus nimeni nimic! Ieşiri de neînţeles. O să ne gândim la un înlocuitor, nu o să plângem după Inacio acum. E de domeniul trecutului. Acum se ocupă Edi Iordănescu şi Marius Baciu, dar vom completa formula tehnică cât mai repede posibil. Ne-a luat prin surprindere".

Portughezul Augusto Soares Inacio, în vârstă de 56 de ani, a preluat conducerea tehnică a echipei vasluiene la finalul lunii ianuarie. El a reuşit cu FC Vaslui să ocupe locul doi în ediţia trecută a Ligii I.

 

Portughezul Augusto Soares Inacio, în vârstă de 56 de ani, a preluat conducerea tehnică a echipei vasluiene la finalul lunii ianuarie. El a reuşit cu FC Vaslui să ocupe locul doi în ediţia trecută a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici