Premier League vrea ca toate cluburile din prima divizie să aibă încălzire sub gazon

Premier League, forul care guvernează prima ligă de fotbal din Anglia, vrea să oblige cluburile care promovează în prima divizie să aibă încălzire subterană, după ce Blackpool (nou promovată) şi-a amânat deja două meciuri din cauza condiţiilor meteo, informează The Telegraph.

46 afișări
Imaginea articolului Premier League vrea ca toate cluburile din prima divizie să aibă încălzire sub gazon

Premier League vrea ca toate cluburile din prima divizie să aibă încălzire sub gazon (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Premier League nu s-a arătat îngrijorat de amânarea a şapte partide contând pentru etapa XVIII-a a primei ligi engleze din cauza ninsorilor şi a temperaturilor scăzute.

Totuşi problema cea mai mare pentru Premier League o reprezintă nou-promovata Blackpool care şi-a amânat deja două partide. Blackpool este singurul club din prima ligă care nu are încălzire sub gazon, iar Premier League ar putea introduce în manualul de licenţiere obligativitatea amenajării unei asemenea instalaţii.

Cele două partide pe care Blackpool le-a amânat sunt împotriva formaţiilor Manchester United şi Tottenham Hotspur, ambele echipe fiind implicate şi în Liga Campionilor, ceea ce face şi mai dificilă reprogramarea acestora pentru lunile februarie şi martie, când se vor desfăşura meciurile din optimile competiţiei europene.

Premier League a programat meciul dintre Blackpool şi Manchester United pentru 25 ianuarie.

Următoarele două meciuri de pe teren propriu ale echipei Blackpool sunt programate la 26 decembrie (FC Liverpool) şi 4 ianuarie (Birmingham City), dar şi acestea ar putea fi amânate din cauza condiţiilor meteo.

Deşi liga engleză a "oprit" deja nişte date în calendar pentru astfel de situaţii, faptul că Blackpool ar putea rămâne cu trei sau patru partide mai puţin disputate ar putea reprezenta o problemă pentru programarea restanţelor. O altă problemă ar reprezenta-o avansarea în Cupa Angliei a ocupantei locului 10 din Premier League.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici