Premierul japonez mai emoţionat de victoria oraşului Tokyo decât de prima sa alegere ca deputat: "Eram un băieţel de 10 ani şi acele Jocuri au adus speranţă multor copii ca mine"

Premierul japonez Shinzo Abe a povestit că desemnarea oraşului Tokyo drept gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2020 l-a emoţionat mai mult ca alegerea sa ca deputat pentru prima oară.

164 afișări
Imaginea articolului Premierul japonez mai emoţionat de victoria oraşului Tokyo decât de prima sa alegere ca deputat: "Eram un băieţel de 10 ani şi acele Jocuri au adus speranţă multor copii ca mine"

Premierul japonez mai emoţionat de victoria oraşului Tokyo decât de prima sa alegere ca deputat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt atât de mulţumit, extaziat, abia aştept să împărtăşesc bucuria cu poporul japonez", a declart premierul Japoniei.

Sâmbătă dimineaţă, la prezentarea dosarului nipon în faţa membrilor Comitetului Internaţional Olimpic, Shinzo Abe a povestit că încă îşi aminteşte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 1964.

"Eram un băieţel de 10 ani şi acele Jocuri au adus speranţă multor copii ca mine. Am fost foarte emoţionat când am auzit numele Tokyo pentru că mă gândeam la acel an. Bucuria pe care am resimţit-o a fost mai mare ca atunci când am fost ales deputat pentru prima oară", a explicat premierul.

La anunţul alegerii oraşului Tokyo, Abe şi restul delegaţiei au sărit în sus de bucurie.

Pentru Japonia, aceste "Jocuri vor permite să mulţumească lumii pentru tot ajutorul primit după tsunami", susţine Abe.

"Jocurile aduc vise şi speranţe şi noi avem nevoie de vise şi speranţe. Sportul poate mobiliza oamenii", a mai spus Shinzo Abe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici