Presa spaniolă: Cristiano Ronaldo, geniul care a schimbat istoria

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, autorul golului victoriei echipei Real Madrid în finala Cupei Spaniei, în faţa formaţiei FC Barcelona, "a schimbat istoria", a scris, joi, presa spaniolă, după ce madrilenii nu i-au mai învins pe catalani din 2008.

294 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă: Cristiano Ronaldo, geniul care a schimbat istoria

Presa spaniolă: Cristiano Ronaldo, geniul care a schimbat istoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cristiano schimbă istoria", a scris cotidianul Marca, în timp ce El Mundo a notat: "Cristiano Ronaldo schimbă destinul", salutând, totodată, un "Madrid epic", care a deschis "un nou ciclu, punând capăt unei hegemonii de trei sezoane a Barcei".

"Un geniu nu doarme niciodată, un geniu nu se odihneşte niciodată", a mai scris publicaţia citată.

Cristiano Ronaldo, cel mai scump transfer din istoria fotbalului, a adus echipei Real Madrid prima Cupă a Regelui din 1993, marcând cu capul, în minutul 102 al întâlnii cu FC Barcelona.

"Cristiano oferă Madridului o Cupă pentru legendă", a scris La Voz de Galicia, în timp ce cotidianul As a titrat: "Triumful forţei şi al credinţei".

De cealaltă parte, presa catalană şi-a îndreptat deja atenţia spre Liga Campionilor, cerându-le celor de la FC Barcelona să câştige acest trofeu. "Madrid a câştigat Cupa, voi câştigaţi Liga Campionilor", a scris Mundo Deportivo, care a adăugat că va exista o revanşă.

Cele două echipe se vor întâlni şi în semifinalele Ligii Campionilor, meciul tur fiind programat pe 27 aprilie, iar returul pe 3 mai.

Formaţia Real Madrid a învins, cu scorul de 1-0, după prelungiri, echipa FC Barcelona, miercuri, pe stadionul Mestalla din Valencia, şi a câştigat Cupa Regelui pentru a 18-a oară în istorie şi pentru prima oară din 1993. Unicul gol al meciului a fost marcat de Cristian Ronaldo, în minutul 102.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici