Preşedintele clubului Astra, despre sancţiunea UEFA: La 15 octombrie vom intra în normalitate

Preşedintele clubului Astra, Dinu Gheorghe, a declarat, vineri, că gruparea din Giurgiu va demonstra forului continental la 15 octombrie faptul că îndeplineşte condiţiile de fair-play financiar, după care UEFA va debloca acordarea primei de 490.000 de euro pentru participarea în Liga Europa.

94 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului Astra, despre sancţiunea UEFA: La 15 octombrie vom intra în normalitate

Dinu Gheorghe, preşedintele clubului Astra (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"O primă evaluare a avut loc pe 15 iulie, când trebuia să facem dovada că nu avem nicio datorie la 30 iunie. Atunci n-am putut face dovada asta. Evaluarea următoare este pe 15 octombrie, când trebuie să facem dovadă cu nu avem datorii la 30 septembrie, datorii către cluburi, către jucători, către angajaţi şi către fisc. Făcând dovada asta, UEFA va reveni şi vom intra în normal. La 15 octombrie vom demonstra că nu avem nicio datorie. Rămăsesem cu nişte datorii neplătite şi am ales să prezentăm situaţia asta la 15 octombrie. Suma (n.r. - prima din partea UEFA) este de 490.000 de euro şi nu suntem suntem dispuşi să pierdem jumătate de milion de de euro", a spus Dinu Gheorghe, la DigiSport.

Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a decis, vineri, ca primele pentru şase cluburi participante în cupele europene în acest sezon, între care şi Astra Giurgiu, să fie suspendate din considerente legate de fair-play-ul financiar, informează uefa.com.

Primele pentru cluburile Astra, Metalurg Doneţk (Ucraina), Hajduk Split (Croaţia), HŠK Zrinjski (Bosnia-Herţegovina), Skonto FC (Letonia) şi Trabzonspor (Turcia) au fost suspendate în aşteptarea unei analize aprofundate.

Conform exigenţelor ce figurează în regulamentul UEFA, privind acordarea licenţei cluburilor şi fair-play-ul financiar, grupările participante în competiţiile intercluburi în acest an ar fi trebuit să furnizeze informaţiile legate de toate restanţele la plăţi în 30 iunie 2013. "După ultima sa şedinţă, în septembrie 2013, CFCB a identificat, în şase cazuri, importante sume restante faţă de alte cluburi şi/sau faţă de personal sau faţă de administratori sociali sau fiscali", se arată pe site-ul UEFA.

Măsura de suspendare a primelor va rămâne în vigoare până când cluburile în cauză îşi vor rezolva problemele privind sumele restante sau până când o decizie finală va fi luată de camera de judecată a CFCB.

Echipa Astra Giurgiu a participat în acest sezon în preliminariile Ligii Europa, fiind eliminată în play-off.

Formaţiile FC Vaslui, Dinamo şi Rapid au fost într-o situaţie similară sezonul trecut, UEFA ridicând ulterior suspendarea primelor pentru participarea în ediţia 2012/2013 a cupelor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici