Proxenetul care ar fi oferit minore inclusiv fotbalistului Paul Papp, condamnat la închisoare

Un bărbat de 49 de ani din Vaslui, care ar fi oferit eleve pentru a întreţine relaţii sexuale inclusiv fundaşului naţionalei de fotbal Paul Papp, a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de minori, fiind obligat de instanţă şi la plata a 180.000 euro daune materiale.

346 afișări
Imaginea articolului Proxenetul care ar fi oferit minore inclusiv fotbalistului Paul Papp, condamnat la închisoare

Proxenetul care ar fi oferit minore inclusiv fotbalistului Paul Papp, condamnat la închisoare

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe Viorel Rusu la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de minori, după ce acesta ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe eleve de la licee din Vaslui, printre clienţii proxenetului fiind şi fundaşul naţionalei de fotbal a României, stelistul Paul Papp, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă privarea de libertate, vasluianul în cauză a fost obligat de aceeaşi instanţă şi la plata a 180.000 de euro daune materiale către două dintre victime care s-au constituit parte civilă în dosar. Suma stabilită de instanţă reprezintă contravaloarea muncii prestate de prostituate în perioada 2010-2013.

În acelaşi dosar, un complice la traficul de minori, Carlo Grasu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

În dosarul în care cei doi proxeneţi au fost condamnaţi apare şi numele fundaşului naţionalei de fotbal, Paul Papp, care a dat declaraţii în faţa instanţei în luna martie a acestui an, în calitate de martor. De altfel, fotbalistul, care a evoluat şi la FC Vaslui şi legitimat în prezent la FCSB, a întârziat judecarea cauzei pe fond două luni, fiind ultimul martor ce trebuia audiat în dosarul de trafic de minori.

La ieşirea sa din sala de judecată, Paul Papp a refuzat să facă vreo declaraţie presei despre ceea ce a spus în faţa instanţei. De altfel, ziariştii nu au avut acces în sala de judecată pe motiv că dosarul vizează victime minore.

În acelaşi dosar, a mai avut calitatea de martor şi fundaşul Silviu Bălace, în prezent jucător al ACS Poli Timişoara.

Cei doi fotbalişti ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorele traficate de doi vasluieni atunci când evoluau la echipa de fotbal FC Vaslui.

Dosarul în care Papp şi Bălace au avut calitatea de martori a ajuns în instanţă în martie 2014.

Cei doi vasluieni condamnaţi în dosarul de trafic de minori ar fi exploatat sexual, în municipiul Vaslui şi în străinătate, cel puţin cinci tinere.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Rusu şi Carlo Grasu au racolat, începând cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui, pe care apoi le-au obligat să practice prostituţia, prin constrângeri fizice şi morale. Exploatate sexual, într-o primă fază, în municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse în Irlanda şi Elveţia unde, de asemenea, erau constrânse să se prostitueze.

Cercetările în acest caz au fost declanşate încă din anul 2011, în baza unor informaţii primite de către procurorii DIICOT.

În prezent, internaţionalul Paul Papp evoluează la FCSB Bucureşti, echipă cu care a semnat, în noiembrie 2014, un contract valabil pe cinci sezoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici