Rafael Nadal şi-a făcut echipă în primul campionat de bărci de curse electrice din lume

Rafael Nadal va deveni noul proprietar al unei echipe în cadrul Campionatului Mondial UIM E1, primul campionat de bărci de curse electrice din lume.

131 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal şi-a făcut echipă în primul campionat de bărci de curse electrice din lume

Rafael Nadal şi-a făcut echipă în primul campionat de bărci de curse electrice din lume

Pe lângă succesul său incredibil pe terenul de tenis, Nadal - un insular din Mallorquin - este pasionat de ocean şi sprijină enorm misiunea E1 de a accelera mobilitatea curată şi de a reface ecosistemele marine.

„Sunt foarte încântat să mă implic într-un proiect precum E1, care pune preţ pe sustenabilitate şi care va avea un impact pozitiv asupra întregii societăţi, în special în comunităţile de coastă. Îmi place, de asemenea, faptul că E1 are o misiune clară şi se angajează să păstreze ecosistemele marine.”, a declarat Nadal, pentru site-uloficial al organizzatorilor competiţiei.

„În calitate de atlet profesionist, recunosc modul în care obţinerea unor câştiguri marginale are un impact pozitiv asupra performanţei. Să văd că acelaşi spirit competitiv şi aceeaşi abordare sunt aplicate la E1 pentru a optimiza performanţa şi eficienţa mobilităţii marine durabile este o veste bună pentru oceanele noastre.”, a mai spus spaniolul.

Nadal va sprijini, de asemenea, programul Blue Action al E1, care a fost conceput pentru a crea un impact pozitiv asupra comunităţilor locale prin intermediul unor proiecte care vizează refacerea ecosistemelor marine de-a lungul zonelor riverane ale oraşelor.

Programul Blue Action va fi condus de profesorul Carlos Duarte, un insular din Mallorquin, compatriot al lui Nadal şi cercetător şef la E1. Duarte este un ecologist marin de renume mondial, care va juca un rol esenţial în dezvoltarea strategiei generale de sustenabilitate a E1, precum şi în susţinerea iniţiativelor de sustenabilitate ale Academiei Rafa Nadal şi în consolidarea angajamentului acesteia faţă de sportul sustenabil.

Noua echipă de curse a lui Nadal va concura împotriva altor echipe care s-au înscris deja pentru a participa la campionat, inclusiv Venice Racing Team. Nadal se alătură unei liste din ce în ce mai mari de personalităţi sportive care deţin o echipă E1, inclusiv echipa actualului pilot de Formula 1, Sergio Perez, afiliată la echipa din Mexic, ţara sa natală.

Cofondatorul şi preşedintele E1, Alejandro Agag, l-a vizitat pe Nadal la Academia Rafa Nadal din Mallorca, unde a făcut un tur al centrului de tenis de înaltă performanţă şi a fost impresionat de facilităţile de clasă mondială şi de modul în care tehnologia este integrată în academie.

Se aşteaptă ca parteneriatul cu Nadal şi E1 să se extindă dincolo de competiţii şi să includă lansarea unui eveniment internaţional de thought leadership, axat pe tema sportului şi a sustenabilităţii.

Evenimentul emblematic va reuni cei mai importanţi experţi în sustenabilitate din lume la Academia Rafa Nadal din Mallorca, pentru a examina următorul nivel de gândire în materie de sustenabilitate şi pentru a evidenţia rolul pozitiv pe care sportul îl poate juca în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.

Primul sezon al Campionatului Mondial UIM E1, aşteptat cu nerăbdare, este programat să înceapă la sfârşitul acestui an. În lunile următoare, organizatorii campionatului vor continua să accelereze pregătirile pentru sezonul inaugural, mai multe echipe şi locuri de desfăşurare a curselor urmând a fi anunţate în timp util.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici