Rednic: Vedem rezultate şi evoluţii care te pun pe gânduri, antrenorii pleacă şi şmecherii rămân

Antrenorul formaţiei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a observat rezultate ale unor partide din Liga I şi evoluţii ale unor jucători care l-au pus pe gânduri.

107 afișări
Imaginea articolului Rednic: Vedem rezultate şi evoluţii care te pun pe gânduri, antrenorii pleacă şi şmecherii rămân

Rednic: Vedem rezultate şi evoluţii care te pun pe gânduri, antrenorii pleacă şi şmecherii rămân (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Problema e că antrenori am schimbat vreo 38 şi nu mi se pare corect. Nu cred că e numai vina antrenorilor. Antrenorii pleacă şi şmecherii rămân. Eu întotdeauna mi-am apărat jucătorii. Vedem însă şi rezultate şi evoluţii care te pun pe gânduri. Nu suntem oameni care nu cunoaştem fotbal. Îţi pui întrebări. Ok, nu sunt dovezi, poate nu o să ai niciodată dovezi, dar nu trebuie să fim luaţi de fraieri. Trebuie tratat foarte serios acest aspect. A venit delegatul de la UEFA, invitat de federaţia noastră, care a spus foarte clar, cu jucătorii se fac. A discutat subiectul acesta, cu pariuri, cu blaturile care se fac", a declarat Rednic, făcând referire la vizita la DNA a acţionarului FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă.

Întrebat dacă în opinia sa există jucători în Liga I care nu îşi apără corect şansele, Rednic a evitat un răspuns clar.

"Nu poţi să vorbeşti despre cineva dacă nu ai dovezi, dar sunt faze, sunt goluri, sunt rezultate pe care nu le înţelegi. Şi eu am păţit-o. Dar, repede schimbăm antrenorul şi gata, s-a rezolvat problema. Pentru mine e o ruşine că suntem ţara care am schimbat cei mai mulţi antrenori, deşi au fost şi sunt antrenori buni. Jucătorii sunt protejaţi, ei sunt tot timpul acolo. Şi la meciul cu Lazio, se mai poate face ceva? Am pierdut o calificare, deşi am avut trei reprize pe care le-am dominat. S-a întâmplat ce s-a întâmplat. Şi spunem că e om şi greşeşte, dar ei nu plătesc. Plătim însă noi, antrenorii, suporterii, conducătorii", a mai spus Rednic.

Acţionarul FC Dinamo Ionuţ Negoiţă a declarat, joi, într-un comunicat de presă, că unii conducători de cluburi, unii jucători şi unii impresari, formează o caracatiţă de 15 ani, care este una încă extrem de puternică şi îi îndeamnă pe oamenii de fotbal să renunţe la "omerta".

Ionuţ Negoiţă l-a acuzat, la 6 mai, pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-roşii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că ştie toate detaliile "trădării".

Conducătorul clubului dinamovist a fost, luni şi marţi, la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua.

Conform surselor citate, FRF a făcut o sesizare, prin Departamentul de Integritate, la Direcţia Naţională Anticorupţie, luni Negoiţă fiind însoţit la DNA de către şeful acestui departament Costin Negraru, iar marţi s-a prezentat singur în faţa procurorilor.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat, marţi, în scris, Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai, acţionarul FC Dinamo urmând să fie audiat în cursul săptămânii viitoare.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo (antrenată atunci de Flavius Stoican), pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici