REPORTAJ: Halep şi Tecău, cu zâmbetul pe buze la primul lor meci de dublu mixt de la US Open - GALERIE FOTO

O atmosferă destinsă, sărbătorească aproape, s-a instalat, joi seară, pe Terenul 6 din complexul de la Flushing Meadows, dominat de spectatori români, când a devenit clar, după primul set, că perechea formată din Horia Tecău şi Simona Halep domină meciul cu David Marrero/Arantxa Parra Santonja.

9799 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Halep şi Tecău, cu zâmbetul pe buze la primul lor meci de dublu mixt de la US Open - GALERIE FOTO

REPORTAJ: Halep şi Tecău, cu zâmbetul pe buze la primul lor meci de dublu mixt de la US Open (Imagine: Ilie Fugaru, corespondentul MEDIAFAX la New York)

Victoria a fost rapidă, în doar două seturi, 6-1, 6-2, cu Simona servind câţiva aşi, iar Tecău respingând totul la fileu.

"A fost o zi foarte bună pentru mine, în primul rând că am câştigat şi la simplu în două seturi şi am terminat destul de repede, am făcut un joc solid şi la simplu şi la dublu mixt, a fost o bucurie mare pentru mine să joc pentru prima dată la mixt, cu aşa partener, prietenul meu Horia", a declarat Simona Halep, aflată la primul ei meci de dublu mixt din carieră.

GALERIE FOTO

"Ne cunoaştem de ani de zile, sper să-l fi ajutat cât am putut de mult să câştigăm acest meci şi sper că şi el s-a simţit bine pe teren cu mine", a adăugat Simona.

Răspunzând reporterilor americani, Simona a mai dat cateva detalii despre "strategia" sa cu Tecău, stabilită înainte de meci.

"A fost primul meu de mixt jucat vreodată. I-am spus lui Horia că sunt nervoasă pentru că nu ştiu la ce să mă aştept. El a zis: «doar simte-te bine şi bucură-te de joc». De asta zâmbeam cu el mereu. Şi mi-a spus unde să stau în teren. Aşa că a fost foarte bine", a spus ea.

"Trebuie sa fiu la fel şi la individual, pentru că asta mă ajută foarte mult", a mai adaugat Simona, ca o notă sieşi.

Tot în conferinţa de limba engleză, Halep a fost întrebată şi dacă intenţioneaza să meargă împreuna cu Horia Tecău la Olimpiadă.

"Poate. Da, cred ca da. Vom vedea", a răspuns ea zâmbind.

Despre partea tehnica a jocului, Simona Halep a recunoscut că şi-a imbunătăţit serviciul în ultima perioadă, fapt evidenţiat în cele două meciuri de joi, în special la cel individual cu Bondarenko: "Am lucrat foarte mult cu antrenorul meu Darren la acest aspect, ştiu că nu sunt foarte constantă în serviciu, dar am început să progresez şi să-l dau mult mai bine. O să lucrez în continuare şi sper să-l fac mult mai puternic".

Meciul de dublu mixt a început in jurul orelor 18.00 (ora locală). Anterior, în cursul după-amiezii, Simona Halep a câştigat cu 6-3, 6-4, meciul la simplu cu Katerina Bondarenko, calificându-se în turul 3 al US Open, în turneul de simplu feminin.

"Este o jucătoare foarte puternică, joacă un tenis foarte solid după părerea mea, de lângă ea loveşte mingea foarte bine, atunci când aleargă are mai multe probleme şi am încercat să fac acest lucru cu ea, ca tactică, s-o fac să alerge şi să-mi fac jocul meu, dar la un moment dat am făcut un pas în spate şi ea a început să mă domine. Am realizat acest lucru şi am încercat să-l schimb. L-am schimbat, dar nu sută la sută. Dar a fost suficient ca să termin în două seturi", a spus Halep, despre adversara din partida de simplu.

Simona va evolua în următorul meci de simplu cu americanca Shelby Rogers, locul 154 WTA, venită din calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici