Retras din activitate, Zlatan Ibrahimovic revine în fotbal tot la AC Milan

Fostul atacant suedez Zlatan Ibrahimovic s-a alăturat RedBird Capital Partners în calitate de partener operaţional şi va acţiona în calitate de consilier principal al proprietarilor şi conducerii AC Milan, a anunţat luni firma de investiţii private, relatează Reuters.

749 afișări
Imaginea articolului Retras din activitate, Zlatan Ibrahimovic revine în fotbal tot la AC Milan

Retras din activitate, Zlatan Ibrahimovic revine în fotbal tot la AC Milan

Ibrahimovic, în vârstă de 42 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitate în luna iunie, la finalul sezonului trecut, încheindu-şi cariera la Milan, după ce a mai jucat la Manchester United, Paris St Germain, Juventus, Inter Milano, Barcelona şi Los Angeles Galaxy.

În calitate de partener operaţional al RedBird, Ibrahimovic va colabora cu echipa sa globală de investiţii şi va sprijini portofoliul de investiţii al firmei în domeniul sportului, media şi divertismentului.

"Sunt extrem de recunoscător că mă alătur atât RedBird, cât şi AC Milan în aceste roluri importante şi influente", a declarat Ibrahimovic.

"Aştept cu nerăbdare să contribui la activităţile lor de investiţii în cadrul proprietăţilor lor sportive, media şi de divertisment."

La Milan, el va fi consilier principal al acţionariatului clubului, condus de RedBird, şi va juca un rol activ în cadrul operaţiunilor sportive şi de afaceri, iar mandatul său include, de asemenea, dezvoltarea jucătorilor şi promovarea brandului global al lui Milan.

"Dragostea mea pentru Rossoneri nu va muri niciodată, iar oportunitatea de a face parte din viitorul său într-un mod semnificativ este ceva la care aş fi putut doar să visez", a adăugat suedezul.

Directorul general al Milanului, Giorgio Furlani, a comentat, de asemenea, revenirea la club a lui Ibrahimovic, care i-a ajutat să câştige titlul în Serie A în 2022.

"Aducerea unui lider precum Ibra în calitate de consilier în echipa de conducere a lui AC Milan subliniază angajamentul nostru faţă de viitorul succes al clubului nostru, în beneficiul jucătorilor şi al fanilor noştri", a declarat Furlani.

"Suntem norocoşi să avem acces la creativitatea lui Ibra şi la reţeaua extinsă de relaţii din fotbalul european pentru a continua să ridicăm clubul pe o scenă globală."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici