România a remizat cu Franţa, scor 0-0, în primul meci pe Arena Naţională - GALERIE FOTO

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată în această seară şi la care au asistat 55.000 de spectatori.

3269 afișări
Imaginea articolului România a remizat cu Franţa, scor 0-0, în primul meci pe Arena Naţională - GALERIE FOTO

România a remizat cu Franţa, scor 0-0, în primul meci pe Arena Naţională (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

România: Tătăruşanu - Luchin, Goian, Chiricheş, Raţ - Nicoliţă, Bourceanu, Cociş, C. Lazăr (B. Stancu '43), Tănase - Marica (G. Bucur '90+1). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Franţa: Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - Cabaye (Nasri '76), M'Vila - Valbuena (Remy '71), Martin, Ribery - Benzema. Selecţioner: Laurent Blanc.

Cartonaşe galbene: Tănase '14, Cociş '54, Goian '69, Nicoliţă '84 / M'Vila '27.

Arbitri: Howard Webb - Darren Cann, Jake Collin - Stuart Attwell (toţi Anglia).

La meciul de pe Arena Naţională au asistat 49.182 de spectatori, dintre care aproximativ 300 de fani francezi împărţiţi în două grupuri.

Clasamentul grupei D: 1. Franţa 17 puncte (8 jocuri), 2. Bosnia-Herţegovina 16 puncte (8 jocuri), 3. România 12 puncte (8 jocuri), 4. Belarus 12 puncte (9 jocuri), 5. Albania 8 puncte (8 jocuri), 6. Luxemburg 4 puncte (9 jocuri).

Următoarele meciuri din grupa D se vor disputa la 7 octombrie după următorul program: România - Belarus (ora 21.00), Bosnia-Herţegovina - Luxemburg (ora 21.00), Franţa - Albania (ora 22.00).

Fundaşul dreapta Cristian Săpunaru, anunţat titular, s-a accidentat la încălzirea dinaintea partidei şi a fost înlocuit în echipa de start de Srdjan Luchin. Săpunaru a ieşit de pe teren, după încălzire, ţinându-se de pulpa piciorului drept.

Pe fiecare scaun de pe Arena Naţională spectatorii au găsit steguleţe tricolore şi cartoane colorate pentru coregrafie. La intonarea imnului, suporterii au avut plăcuţe în roşu, galben şi albastru pe care le-au ridicat deasupra capului.

La pauză s-au format cozi de câte 50 de persoane la grupurile sanitare aflate pe terasamentul exterior al Arenei Naţionale şi de câte 100 de persoane la chioşcurile de vânzare de băuturi răcoritoare şi gustări. De asemenea, zece de persoane şi-au achiziţionat tricouri şi fulare de la magazinele de echipament sportiv din incinta Complexului.

Jucătorii echipei naţionale a României au fost huiduiţi la finalul meciului. Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost fluierat încă înainte de încheierea meciului, deoarece trăgea de timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici