România va organiza, în premieră, turneul final al CE de baschet feminin Under 18

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că România a obţinut dreptul de a organiza ediţia din 2011 a Campionatului European de baschet feminin Under 18 (Divizia A).

20 afișări
Imaginea articolului România va organiza, în premieră, turneul final al CE de baschet feminin Under 18

România va organiza, în premieră, turneul final al CE de baschet feminin Under 18 (Imagine: Mediafax Foto)

"Acum s-a încheiat şedinţa Comitetului Executiv al FIBA, sunt fericită că România a primit dreptul de organizare a acestei competiţii, care astfel va fi prima de acest nivel organizată în ţară. Ne-am bătut cu ţări cu mare tradiţie, precum Lituania sau Estonia, dar am câştigat. Turneul final al Campionatului European de baschet feminin Under 18 va avea loc la Oradea, în luna august a anului viitor. Obiectivul echipei noastre va fi calificarea în semifinale, adică o clasare pe locurile 1-4. E timpul să facem şi performanţă", a declarat Carmen Tocală.

Conducătorul FR Baschet a mai precizat că, la aceeaşi şedinţă, care se desfăşoară la Munchen, România a mai câştigat dreptul de organizare a Campionatului European de baschet cadete (U16), Divizia B, care va avea loc la Arad, tot în luna august a anului viitor. "Pentru naţionala de cadete, obiectivul va fi clasarea pe locurile 1-2, care echivalează cu calificarea în prima divizie valorică europeană", a spus Tocală.

De asemenea, Aradul va fi şi gazda turneului Final Four al Ligii Europei Centrale, programat în luna februarie 2011. Echipa ICIM Arad este neînvinsă în grupa B a competiţiei, cu şanse mari la cucerirea trofeului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici