Sepp Blatter a găsit în fruntea FIFA vinovatul pentru situaţia în care se află: încearcă să mă distrugă

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, l-a acuzat pe actualul preşedinte în exerciţiu Gianni Infantino că încearcă să-i distrugă reputaţia, insistând în acelaşi timp că are conştiinţa curată în ceea ce priveşte activităţile sale în perioada în care s-a aflat la conducerea fotbalului mondial.

192 afișări
Imaginea articolului Sepp Blatter a găsit în fruntea FIFA vinovatul pentru situaţia în care se află: încearcă să mă distrugă

Sepp Blatter a găsit în fruntea FIFA vinovatul pentru situaţia în care se află: încearcă să mă distrugă

Blatter este judecat în prezent, alături de fostul şef al UEFA, Michel Platini, pentru acuzaţii de fraudă, deturnare de fonduri şi corupţie.

Procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de luni de închisoare pentru cei doi, iar verdictul este aşteptat la începutul lunii iulie.

„Vreau să îmi reabilitez onoarea. Când am ajuns, nu eram nimic. Iar când am plecat, eram o organizaţie internaţională, solidă din punct de vedere economic, social, cultural şi chiar politic", a explicat Blatter pentru televiziunea elveţiană RTS.

„Nu ştiu de ce, dar Infantino nu mă vrea. Încearcă chiar să creeze în mod artificial un caz împotriva mea.

Vrea să mă dărâme pe mine, dar şi tot ce am făcut pentru că el crede că o duce mai bine.

Trebuie să spun că sunt foarte emoţionat. Am fost acuzat de instincte criminale, am fost acuzat că sunt un hoţ. Este absurd. Nu ştiu de ce mă aflu la tribunal şi sunt sigur că nici mii, ca să nu spun milioane de fotbalişti nu înţeleg".

Platini este sfidător şi în faţa acuzaţiilor, pe care a promis că le va combate până în ultima instanţă.

„Sunt călit împotriva nedreptăţii. Atunci când am jucat meciuri de fotbal, pe care le-am pierdut din cauza unei decizii a arbitrului, m-am călit puţin", a susţinut legenda fotbalului francez pentru RTS.

„Dar nedreptatea îi răneşte mult mai mult pe cei dragi, familia, copiii, nepoţii tăi, pentru că ei nu sunt pregătiţi să treacă prin asta.

Voi lupta, sunt în luptă, iar asta este ceva ce mi-a plăcut întotdeauna. Nu renunţ, nu voi renunţa şi voi merge până la capăt."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici